Política 30/12/2015

La CUP proposa dues fórmules al consell polític per decidir si investeix o no Artur Mas

L'opció per investir Mas és donar 2 vots a favor i 8 abstencions, tal com va proposar David Fernàndez en un article a l'ARA, mentre que el secretariat també planteja donar 5 vots a favor i 5 en contra o bé 10 abstencions, unes votacions que no permetrien Mas sortir reelegit

Laia Vicens
2 min
Els membres del secretariat nacional i els diputats van comparèixer per valorar l'assemblea a Sabadell / CÈLIA ATSET

BarcelonaLa CUP ja ha decidit com decidir. El secretariat nacional proposa al consell polític i al grup d'acció parlamentària, que es reuniran finalment diumenge dia 3, una "sortida consensuada" a la situació política, però en cas que no sigui possible, proposen votar entre dues opcions: o bé traslladar els resultats de l'assemblea nacional de diumenge a un nou ple d'investidura a través de 5 vots favorables i 5 en contra o 10 abstencions, de manera que no s'investiria Artur Mas, o bé donar 2 vots a favor i vuit abstencions, en la línia que proposava David Fernàndez en un article a l'ARA, que sí que permetria investir Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant l'insòlit empat a l'assemblea que havia de ser decisiva, la CUP va convocar per aquest dissabte, 2 de gener, el consell polític i el grup d'acció parlamentària (GAP) per tal de desencallar la situació i decidir si finalment accepten la proposta d'acord de Junts pel Sí i la investidura d'Artur Mas.

Per tal de preparar la trobada, la CUP havia de reunir tots els seus òrgans decisoris (les assemblees locals i, posteriorment, les territorials), que han de posicionar-se una altra vegada sobre l'escenari polític. Ara bé, el secretariat nacional havia abans de consensuar què pregunta a les bases i, sobretot, com trasllada els veredictes de la militància al consell polític.

Després de dues llargues reunions, el secretariat hauria trobat ja la fórmula, però els tempos, que s'han endarrerit més del previst, han obligat a la formació a ajornar un dia més la reunió del consell polític i el GAP. Segons ha avançat l'ACN i han confirmat fonts de la CUP, la trobada per decidir si els cupaires investeixen o no Mas es celebrarà diumenge, 3 de gener, a Barcelona. En aquesta reunió hi participaran una seixantena de representants de les assemblees territorials, una desena de membres de les organitzacions de la Crida Constituent i els diputats i membres del secretariat, que no tindran dret a vot.

Les assemblees locals, el múscul de la CUP, es reuniran entre aquest dimecres, dijous i divendres i elevaran les seves opinions a les respectives assemblees territorials. Les 13 territorials es reuniran dissabte, dia 2, per prendre el pols a les opinions del territori i cadascuna consensuarà la seva decisió final respecte la investidura. Els representants de cada territorial (entre tres i sis en funció del pes del partit al territori) es trobaran diumenge al decisiu consell polític.

Aquesta era una opció que ja va avançar l'ARA, després que algunes veus a la CUP avisessin que el dia 31 de desembre i l'1 de gener la militància podria tenir complicat reunir-se, donat que és Cap d'Any i un dia festiu.

stats