Política 21/12/2012

La CUP alerta que és un “error” vincular el dret a decidir a les retallades

David Fernàndez es refereix a Ciutadans i PP com la "bancada de la por" i els ha felicitat per aconseguir que en 20 anys 12 famílies no vulguin escolaritzar els seus fills en català

Sara González
2 min
David Fernàndez, al debat d'investidura / PERE VIRGILI

Barcelona"És un error vincular el dret a decidir a les retallades", ha alertat el líder de la CUP, David Fernàndez, en el seu debut en el ple d'investidura. L'anticapitalista ha insistit que és "impossible l'alliberament nacional sense l'alliberació social" i ha assegurat que la seva formació no posarà "límits" al dret a l'autodeterminació com sí que fan, al seu parer, CiU i ERC quan segellen un pacte que més enllà de traçar un procés per convocar un referèndum, també inclou una retallada de 4.000 milions d'euros. "Mà estesa per a l'autodeterminació del poble, puny tancat amb les retallades i llum i taquígrafs", ha resumit Fernàndez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, el líder de la CUP ha lamentat que CiU anunciés aquesta retallada, que ha qualificat de "serra elèctrica", després de les eleccions i no abans. També ha recordat a Artur Mas que en els darrers dos anys hi ha hagut un "patiment social que era evitable".

La CUP ha deixat clar que la seva formació defensa la "insubordinació als mercats financers" i ha denunciat que avui els "mercats financers voten cada dia", mentre que els ciutadans ho fan només cada quatre anys. "Estem servint al minotaure tot allò que ens estan prenent", ha etzibat. Fernàndez ha insistit que hi ha alternativa i ha citat Islàndia com a prova, que va impulsar mesures com la "d'empresonar banquers". "El món està avui governat per lladres i pirates", ha deixat anar.

Fernàndez ha afirmat que "la història de la humanitat ha avançat a partir de la desobediència civil", i s'ha referit al PP i Ciutadans com "la bancada de la por". De fet, s'ha adreçat directament als dos partits i els ha felicitat per haver aconseguit, "després de 20 anys", que 12 famílies no vulguin escolaritzar en català els seus fills. El líder de la CUP ha denunciat que "l''apartheid' lingüístic" es produeix, per exemple, al País Valencià, quan no deixen escolaritzar en català.

stats