ELECCIONS EUROPEES
Política 09/02/2014

La CUP decidirà el 9 de març si concorre a les eleccions europees

Si opta per ser als comicis, l'única opció que té la formació sobre la taula és la de coaligar-se amb Bildu i BNG

Sara González
1 min

BarcelonaLa CUP no decidirà fins al 9 de març si concorre a les eleccions europees. Així ho va decidir dissabte un consell polític extraordinari de la formació, que també va optar per no convocar una assemblea nacional per decidir-ho, sinó per portar el debat al territori en reunions obertes i consultant l'opinió dels altres agents de l'esquerra independentista. Després d'un mes de deliberació, un nou consell polític que tindrà lloc a Cervera prendrà la decisió definitiva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sigui com sigui, les dues úniques opcions que es planteja la CUP és si presentar-se amb Bildu i BNG –que dissabte va prioritzar aquesta coalició enlloc d'aliar-se amb ERC– o no concórrer als comicis. En cap cas es plantegen fer una llista en solitari, segons ha explicat a l'ARA.cat el membre del Secretariat Nacional Joan Teran.

Tanmateix, opti per l'opció que opti la seva militància, la CUP aprofitarà els comicis per fer campanya "contra l'Europa del capital i dels estats". La formació de l'esquerra independentista aposta perquè un hipotètic estat català surti de la Unió Europea i de l'euro, un extrem que per ara Bildu i BNG no comparteixen i que s'haurà de tractar de cara a estudiar el programa d'una possible coalició.

Sigui com sigui, Teran explica que "les eleccions europees no són una prioritat", ja que la CUP és una formació de base municipalista i, per tant, prefereix preparar-se per als comicis locals del 2015 i per la consulta del 9-N o, si finalment no té lloc, per unes hipotètiques eleccions plebiscitàries.

stats