Carles Riera: "Estem lluny dels mínims per posar-nos d'acord amb JxCat i ERC"

La CUP reconeix que hi ha "algun progrés positiu" en el procés constituent, però reclama que sigui "de debò" i no "consultiu"

El diputat de la CUP Carles Riera ha assegurat aquest diumenge que la proposta d'investidura de JxCat i ERC està "lluny dels mínims" que volen els anticapitalistes perquè segueix tenint un caràcter "nítidament autonòmic".

Riera ho ha dit en una entrevista al programa 'El suplement' de Catalunya Ràdio, en què ha constatat que el nou programa que se'ls ha presentat inclou "les mateixes propostes" que ja es van rebutjar abans de la investidura fallida de Carles Puigdemont.

Tot i això, la CUP admet que en l'últim document hi ha "algun progrés positiu" en el procés constituent, però reclama que sigui "de debò" i no "consultiu" perquè "comprometi el Parlament".

Després de fer una primera lectura de la proposta, Riera ha lamentat que no hi han vist "gaires diferències amb el text anterior", perquè manté una "lògica autonòmica", però ha dit que estan compromesos a "treballar-lo a fons".

El diputat de la CUP ha insistit en la necessitat de "desobeir" les resolucions judicials per poder investir un president, ja que ha de ser el Parlament qui decideixi "sobiranament", ha subratllat.

La CUP no vol entrar en el nom del candidat a ser investit, i critica que el debat sobre el programa estigui "aturat". "Fer república comença per la investidura", ha sentenciat Riera.