La CUP es manifestarà contra la taula de diàleg el dia que se celebri a Barcelona

Els cupaires adverteixen que sense conflicte als carrers no hi haurà negociació

2 min
Fernàndez durant la presentació dels actes de la Diada

La CUP pensa portar la seva oposició a la taula de diàleg al carrer. Tot i donar un marge de dos anys a la negociació amb l'Estat en l'acord d'investidura subscrit amb ERC, els cupaires han anunciat aquest dimecres que convocaran protestes el dia que se celebri la taula de diàleg, que està previst que es reuneixi a Barcelona la setmana que ve, perquè considera que és un "instrument d'estabilització" i que només servirà per mantenir la governabilitat de l'Estat. El portaveu del secretariat nacional de la CUP i exregidor de Reus, Edgar Fernàndez, ha assegurat que la formació anticapitalista farà pública més endavant la convocatòria de protesta contra la taula de diàleg, ja que per ara es desconeix la ubicació i la data exacta de la trobada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el portaveu de la CUP, l'objectiu d'aquesta protesta és fer "de contrapès en contra d'aquest mecanisme creat per generar estabilitat i mantenir la governabilitat". "Entenem que el diàleg hi ha de ser. Però avui no estem en un procés de negociació sinó en un interès partidista per mantenir la quota de poder", ha dit Fernàndez, que ha assegurat que la taula de diàleg és una excusa per no parlar del conflicte polític i ha sentenciat que sense conflicte als carrers no hi haurà negociació. Fernández ha lamentat que els partits polítics estiguin "enganyant" fomentant debats com el de qui ha de seure a la taula de diàleg en relació a la presència o no del president espanyol, Pedro Sánchez. "Això acaba sent una excusa per no parlar de què ha d'abordar la taula", ha analitzat.

L'anunci s'ha produït en la presentació dels actes que l'esquerra independentista promocionarà durant la diada de l'Onze de Setembre, en una roda de premsa al Fossar de les Moreres de Barcelona, punt neuràlgic de les mobilitzacions d'aquest col·lectiu. Les mobilitzacions de Barcelona s'iniciaran a les 10 del matí amb el seu tradicional acte d'homenatge pel 43è aniversari de la mort del militant independentista Gustau Muñoz al carrer Ferran, que comptarà amb la presència dels pares de Muñoz i també dels pares de Guillem Agulló, militant antifeixista valencià que va ser assassinat per l'extrema dreta.

A les 11 se celebrarà la manifestació juvenil convocada per Arran i el SEPC, que finalitzarà amb un acte polític al carrer de la Ribera, on també hi haurà col·loquis amb activistes ecologistes i sobre la llengua catalana a la plaça Comercial. La manifestació de l'esquerra independentista començarà a les 18.30 h a la plaça Urquinaona de Barcelona –posteriorment a la de l'ANC, convocada a les 17.14 h–, continuarà per la ronda Sant Pere, el passeig Lluís Companys i el carrer Comercial, i finalitzarà a la plaça Comercial amb un acte polític.

stats