Política 07/05/2016

La CUP diu que continuarà donant suport al Govern encara que no aprovi els pressupostos

La diputada anticapitalista desvincula l'aprovació dels comptes de l'estabilitat de l'executiu i reclama prioritzar la despesa social

Ara
2 min
Gabriela Serra, diputada de la CUP

BarcelonaLa CUP ha avisat que continuarà donant suport al Govern encara que la formació anticapitalista no aprovi els pressupostos que presenti el conseller d'Economia, Oriol Junqueras. Així ho ha assegurat la diputada cupaire Gabriela Serra, en una entrevista a Catalunya Ràdio, al·legant que "l'aprovació dels pressupostos no està lligada a l'estabilitat del Govern". Segons ha dit, l'objectiu dels cupaires no és bloquejar els comptes del Govern sinó aprovar-ne uns que prioritzin la despesa social. Si això no és possible, ha dit Serra, l'acord de Govern no perilla.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La no-aprovació dels comptes no significa la paralització del país, sinó que vol dir prorrogar-los i per tant hi ha una altra oportunitat fins que trobem uns pressupostos adients", ha remarcat Serra, que també ha assegurat que hi ha bona sintonia amb l'executiu de Carles Puigdemont sobre alguns aspectes, com per exemple fer una auditoria ciutadana del deute de la Generalitat.

La CUP reunirà aquest diumenge el seu consell polític (amb representants de les assemblees territorials) per abordar la negociació dels comptes amb Junts pel Sí. La idea és que el grup de sobirania econòmica de la formació presenti un document base amb "les línies vermelles" per tal de negociar els pressupostos amb el Govern.

La Generalitat vol modificar la taxa turística

Una de les partides que la CUP veuria amb bons ulls és recuperar certs impostos per tal de quadrar els comptes. En aquest sentit, el Govern de la Generalitat està estudiant modificacions de la taxa turística per millorar-ne el funcionament i ampliar la recaptació del tribut. El secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, ha dit a Europa Press que podria elevar-se la taxa, encara que ha admès que és un tema que requereix el "consens" del sector, les administracions locals i la conselleria d'Empresa.

"Mas desbarra parlant de referèndums"

Gabriela Serra ha assegurat que "tothom és necessari" per assolir la independència de Catalunya. "No aniríem bé si es fes sense Democràcia i Llibertat", ha dit, tot i que ha defensat que la CUP no es presenti a les eleccions espanyoles perquè "no podem anar a les eleccions d'un país al qual hem de desobeir".

Ara bé, ha assegurat també que la CUP ja ha passat la pantalla del referèndum i ha criticat que Artur Mas "desbarra una mica parlant-ne un altre cop".

stats