Política 11/07/2015

L'assemblea de la CUP ratifica que només participarà en una llista unitària si és sense polítics en actiu

El secretariat nacional reitera que si el dia 18 no s'arriba a cap consens la formació en presentarà una de pròpia. Si hi ha acord, proposà noms per a la llista unitària

Salva Almenar
2 min
Assemblea de la CUP, avui a Castelló de la Plana / ACN

Castelló de la PlanaL'Assemblea nacional de la CUP ha ratificat aquest diumenge el seu full de ruta per a les eleccions del proper 27 de setembre. En una reunió celebrada al Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana, el partit ha mostrat la seva predisposició a treballar per elaborar una llista unitària per la independència sense partits ni polítics, malgrat que ha tornat a posar com a data límit el dissabte 18 de juliol per arribar a qualsevol tipus d'acord en aquest sentit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat el membre del secretariat nacional Xevi Generó, la CUP "no participarà en cap cimera-espectacle com la que es va convocar la setmana passada" i tan sols explorarà la possibilitat de concórrer en una llista cívica conjunta als comicis del 27-S si abans del dia 18 rep "propostes concretes". En cas contrari, Generó ha explicat que la CUP seguirà amb el procés sorgit de les assemblees obertes celebrades durant els últims mesos, que consisteix a presentar la seva pròpia llista.

En cas d'arribar a aquest punt, la CUP haurà de triar en un procés de primàries, que encara no té data, les llistes que concorreran a les eleccions per a cadascuna de les quatre circumscripcions catalanes. Preguntat pels possibles noms que podrien encapçalar aquestes candidatures, Xevi Generó ha assenyalat que "no hi ha persones que s'hagin postulat" per liderar les llistes per al 27-S, sinó que les "assemblees territorials obertes" han proposat els noms. La CUP ha evitat donar cap nom, tot i que han explicat que ara estan en el "procés de ratificar la llista de persones que entraran en el procés de primàries".

L'Assemblea nacional celebrada aquest dissabte a Castelló de la Plana també ha ratificat el nom amb el qual es presentaran a les pròximes eleccions del 27 de setembre, que serà el de 'CUP-Crida Constituent', i ha aprovat la renovació del seu secretariat nacional, en el qual repetiran 4 persones i n'entraran 11 de noves.

stats