POLÍTICA LOCAL
Política 31/03/2014

Plega l'executiva local d'ERC de Palamós i els dos regidors per les "ingerències" i la manca de suports

Un total de 17 militants es donen de baixa en considerar que exregidors republicans estaven fent maniobres per recuperar el poder de l'executiva amb el suport del partit

Acn
2 min

PalamósFeia set anys que els membres de l'executiva local d'ERC de Palamós, la quarta més important de la demarcació de Girona, notaven que els posaven "pals a les rodes" al seu projecte. La gota que ha fet vessar el got, segons explica Daniel Reixach, un dels dos regidors que s'han donat de baixa del partit i que passaran a ser no adscrits al consistori, ha estat veure que hi havia persones, sobretot exregidors, que lluitaven per recuperar el poder de l'executiva local mentre la seva prioritat, ha dit Reixach, era treballar per la consulta del 9-N. Denuncien que l'executiva regional i la nacional no els ha donat suport al denunciar-ho i que per tant entenen que ha arribat el moment de donar-se de baixa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aire fresc per a Palamós i Sant Joan" era el lema de la fins ara executiva local d'ERC, que va aconseguir el suport del 85% de la militància l'any 2010, quan es va renovar amb Feliu Antúnez al capdavant. Ara han decidit plegar en bloc, entre ells els dos regidors que formen part de l'oposició al consistori, governat pel PSC (8 regidors) i Entesa-ICV (1 regidor).

Els dos regidors que s'han donat de baixa del partit, juntament amb 15 militants més, són Daniel Reixach i Miquel Gubert, que a partir d'ara s'asseuran al ple com a no adscrits. En declaracions a l'ACN, Reixach explica que el malestar va començar ara fa set anys quan van veure que no es complien les regles del joc des del partit. Denuncia un "incompliment" sistemàtic dels estatuts del partit així com la voluntat d'exregidors d'ERC de recuperar el poder de l'executiva. "La nostra prioritat era treballar per a la consulta, que és el que entenem que cal fer en aquests moments, però hem entès que hi havia que volia el poder", detalla el fins ara portaveu d'ERC a Palamós. Un altre factor determinant, afegeix, és que l'executiva comarcal i fins i tot la nacional no els ha donat suport quan han denunciat aquest fet i per això han decidit abandonar el partit perquè "ja no era l'eina per defensar el seu projecte".

Reixach ho resumeix tot dient que van entrar amb la idea de "donar aire fresc" a una secció local que estava "malalta terminal" però que finalment l'aire "ha quedat viciat" i ha estat impossible "reanimar-lo". Per altra banda, fan un balanç positiu de la feina que han fet fins ara i recorden que en les últimes eleccions municipals van aconseguir millorar la representació que hi havia, passant d'un regidor a dos, i que per tant el poble va avalar la feina feta.

Ara no descarten formar part d'un nou partit o afegir-se a alguna formació ja existent. Tot dependrà, diuen, de què passa amb la consulta i de si creuen que cal presentar-se a les pròximes eleccions municipals. Els dos regidors portaven deu anys de militància a ERC mentre que els altres entre dos i quatre anys.

Aquesta tarda han anunciat la seva decisió en una roda de premsa convocada a l'Ajuntament.

stats