PROTAGONISTA COL·LATERAL

Daniel Serrano, el diputat fantasma del PP a Catalunya

Immers una causa per agressió sexual ara arxivada, els populars el van apartar però ocupa el tercer escó de la formació al grup mixt

2 min
El diputat fantasma del PP que fa un any tenia tot el poder intern del partit

BarcelonaDaniel Serrano (Barcelona, 1976) és des del març una crossa invisible per al PP al Parlament. No milita al partit, però ocupa el tercer escó de la formació al grup mixt. Els conservadors asseguren que no es coordinen, però sovint voten en el mateix sentit. I tot i que assisteix als plens –s’asseu al costat dels populars–, no hi participa. Immers en una causa judicial per agressió sexual que dijous va quedar arxivada, els últims quatre mesos ha sigut com un diputat fantasma del PP. Però en el seu cas no habita a les golfes –allà és on els grups van enviar Vox a l’inici de la legislatura–, sinó que comparteix despatx amb la diputada Lorena Roldán.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La convivència, expliquen fonts del partit, ha estat “cordial” malgrat la incomoditat generada per la seva aparició a la cambra: suspès de militància, va agafar l’acta tot i haver-se compromès a no fer-ho quan Eva Parera, líder de Valents, va deixar l’escó. La seva presència a l’hemicicle no és el tema preferit dels conservadors, que asseguren que, obligats pel reglament, s’han limitat a cedir-li el seient a la comissió d’acció climàtica. Una quota minsa per a qui fa només un any i mig era la figura més poderosa del PP a Catalunya com a secretari general.

També havia passat pel Congrés dels Diputats i va presidir el comitè de drets i garanties del PP, precisament l’organisme on va anar a parar el seu cas de presumpta agressió sexual. Persones que el coneixen bé en parlen com una persona seriosa i molt del seu entorn. Un entorn tancat que formaven el líder del PP, Alejandro Fernández, o l’actual regidor a Barcelona Óscar Ramírez. Els últims esdeveniments els han fet distanciar i, després de l’arxivament del cas, la cúpula del PP manté el silenci. Es tornarà a afiliar al partit? “Ja es veurà”, resolen fonts pròximes a Serrano.

stats