Política 14/09/2015

El debat sobre l'economia, en 10 frases

Els candidats coincideixen en la necessitat de millorar el finançament i topen per la permanència a la UE i la viabilitat de les pensions en una Catalunya independent

Ara
2 min

BarcelonaEls candidats a les eleccions del 27-S han coincidit en la necessitat de millorar el finançament i han topat per la permanència a la UE i la viabilitat de les pensions en una Catalunya independent, aquest dilluns al matí, en el debat sobre l'economia organitzat per la Cambra de Comerç i l'ARA. Aquest és el recull de les 10 frases més destacades:

  1. Miquel Iceta (PSC): "Alguns diuen que és impossible reformar el sistema fiscal i de finançament espanyol i farem la independència 'porque yo lo valgo'"
  2. Germà Bel (Junts pel Sí): "Estem molt agraïts a la generositat del senyor Montoro, i estem tan agraïts que volem administrar els nostres recursos i que el senyor Montoro deixi de fer-nos favors".
  3. Roger Montañola (Unió): "Si Catalunya un dia és independent, al mig de la plaça Catalunya hi haurà una estàtua del senyor Mariano Rajoy".
  4. Joan Coscubiela (Catalunya Sí que es Pot): "Siguem seriosos, no hi ha seguretat social catalana des de la perspectiva de la unilateralitat de cap de les maneres".
  5. Inés Arrimadas (Ciutadans): "Tenim un problema estructural de pensions tant a Catalunya com a la resta d'Espanya".
  6. Josep Manuel Busqueta (CUP): "El problema de les pensions no és un problema d'independència o no-independència, fins i tot no es un problema de piràmides generacionals, és un problema de model econòmic i de model polític, el problema de les pensions és un problema de neoliberalisme".
  7. Joan Coscubiela (Catalunya Sí que es Pot): "[Amb la independència] el pronòstic per a l'economia catalana és desastrós, els costos de la transició serien desorbitats, i el resultat final d'aquí a uns anys ja veurem qui ens ho explica"
  8. Miquel Iceta (PSC): "Sortirem de la Unió Europea si seguim el camí de Junts pel Sí, s'hi posin com s'hi posin".
  9. Enric Millo (PP): "Hi ha una garantia inapel·lable perquè les pensions estiguin garantides, que és mantenir-nos dins d'Espanya i dins de la Unió Europea".
  10. Josep Manuel Busqueta (CUP): "Qui proposa directament sortir de la Unió Europea sóc jo".
stats