Política 20/02/2016

BComú inicia el debat per crear un nou espai d'esquerres català i es postula per liderar-lo

La formació d'Ada Colau ha debatut aquest dissabte en assemblea informativa el trajecte cap a una confluència estable. L'alcaldessa també ha detallat l'escenari de pactes a l'Ajuntament

Joan Serra Carné
2 min
BComú es postula per liderar el nou espai d’esquerres català

BarcelonaBarcelona en Comú (BComú) ha començat aquest dissabte a posar les bases del nou espai d'esquerres que vol construir a escala catalana, un subjecte polític que reprodueixi l'eina electoral d'En Comú Podem, guanyador de les eleccions generals a Catalunya, i també l'experiència municipalista de Barcelona. Tal com va avançar l'ARA, l'assemblea d'aquest cap de setmana ha servit per iniciar el trajecte cap a una confluència estable que interpel·li totes les forces de l'esquerra alternativa. L’organització liderada per Ada Colau aspira, "des del lideratge que ha consolidat BComú com a alternativa política", a activar i treballar "amb altres projectes i/o candidatures municipalistes del canvi de diferents territoris de Catalunya per construir conjuntament aquest nou espai".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'últim tram del plenari de BComú ha servit de primera sessió informativa per treballar en aquest nou subjecte polític que la formació considera que té "l'oportunitat i el deure d'impulsar". A partir d'ara, es traslladarà el debat a altres espais de reflexió de l'organització. El nou instrument polític hauria de fugir, segons BComú, de les sopes de sigles, de les coalicions fetes als despatxos, i de la simple suma instrumental i electoralista de forces. "Cal construir des de baix, fent xarxa, on tothom aporti, vingui o no d’organitzacions polítiques", ha resumit la portaveu i membre de l'executiva, Susana Segovia. "Aquest dissabte hem posat el tema a l'agenda. Ara toca arrencar-ho", ha afegit Segovia en conversa amb l'ARA.

Així, malgrat que el nou partit es visualitzarà com una confluència que aspira a acollir ICV, EUiA, Podem i la mateixa BComú, l'organització liderada per Colau s'estima més esquivar les previsibles pugnes partidistes i construir el nou espai a partir de les experiències municipalistes, incloent-hi els partits darrere de "plataformes i agrupacions ciutadanes, moviments socials i altres actors polítics".

Abans de posar en marxa el debat del nou espai polític d'esquerres –que només ha ocupat el temps final de l'assemblea–, Ada Colau ha informat la militància de la tasca del grup municipal de BComú, que governa a l'Ajuntament amb 11 regidors. L'alcaldessa ha exposat també l'estat dels contactes per assolir un pacte que permeti ampliar l'equip de govern, converses que es mantenen en paral·lel al debat dels pressupostos del 2106. Ara mateix, BComú troba més disponibilitat d'entesa amb el PSC que amb ERC.

stats