Política 23/09/2015

Katanga com a paradigma i altres perles: el debat entre Junqueras i Margallo a 8TV, en 10 frases

Intens cara a cara d'una hora de durada a 8TV, en què han parlat de legislació internacional, economia i sentiments

Ara
2 min
Jose Manuel García Margallo, Josep Cuní i Oriol Junqueras en el debat de 8TV / CEDIDA 8TV

Barcelona1. Oriol Junqueras: "Des del nostre punt de vista que hi hagi aquest debat ja és un èxit. És una demostració que aquestes eleccions són excepcionals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. José Manuel García-Margallo: "Aquest és el debat en què sento més responsabilitat. Sento que estic parlant a moltíssims catalans que no volen veure la ruptura d'Espanya".

3. Junqueras: "La qüestió de la pertinença a la Unió Europea està garantida amb la continuïtat, perquè ja hi som. El mateix president del govern espanyol ho va resoldre".

4. Margallo: "Em sembla absurd pretendre que en una república independent hi hagi 7,5 milions de catalans que tinguin la nacionalitat espanyola [...]. M'està dient que demanaran empara en la Constitució espanyola?".

5. Junqueras: "Volem que els ciutadans guanyin drets, mai que els perdin. Nosaltres no li negarem la nacionalitat a ningú [...]. No hi ha cap mecanisme que prevegi l'expulsió, ha de ser a petició pròpia de l'estat membre".

6. Margallo: "Aquest estat no tindria el reconeixement de l'ONU ni la UE. No hi ha cap possibilitat que això canviï. Els estats madurs no volen la fragmentació i els que van ser fruit de la descolonització tampoc. L'últim exemple va ser Katanga, que pertanyia al Congo".

7. Junqueras: "És evident que nosaltres no establirem aranzels. No parli d'aquesta apocalipsi poc creïble [...]. Em posa l'exemple de Katanga!".

8. Margallo: "Volen conservar la nacionalitat, la pertinença al mercat espanyol. Volen conservar-ho tot, llavors de quin tipus d'independència estem parlant?".

9. Junqueras: "Totes les paraules i metàfores que utilitza són expulsar, castigar, fer fora... Utilitzi algun verb positiu. No hi ha ningú amb més interès que nosaltres per tenir la millor relació possible amb Espanya".

10. Margallo: "M'agradaria catalanitzar Espanya [...]. Vostè parteix d'una premissa falsa i a partir d'aquí tota la resta de conclusions són errònies".

stats