Política 22/01/2013

Els crítics del PSC amenacen de trencar la disciplina de vot

Els crítics socialistes pressionen perquè la cúpula cedeixi i voti a favor de la declaració de sobirania

Ara
1 min
EL GIR DEL PSC I LA INQUIETUD D'ICV I LA CUP MATISEN LA POSICIÓ DE CIU I ERC
 Pere Navarro, que a la foto passa per davant d'Artur Mas i Oriol Junqueras en una de les sessions del debat d'investidura, ha fet un gir. Després de dir que s'abstindria de manera sistemàtica sobre el dret a decidir perquè CiU i ERC el privatitzaven en el seu acord, ara està disposat a debatre totes les propostes i a decidir després el seu vot. Però no farà res "il·legal".

BarcelonaLa declaració de sobirania que s'ha de votar dimecres al Parlament ha tensat la corda fins al límit entre els crítics del PSC i la cúpula del partit. Segons ha pogut saber l'ARA, cinc diputats del PSC han amenaçat de trencar la disciplina de vot si el partit decideix votar demà en contra de la declaració. Durant el matí d'aquest dimarts els crítics han estat pressionant perquè el PSC voti a favor de la resolució de CiU, ERC i ICV-EUiA, però de moment la cúpula es manté enrocada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts dels socialistes asseguren que serà en la reunió del grup parlamentari que se celebrarà aquesta tarda quan es prendrà la decisió del sentit del vot i s'intentarà que tot el grup defensi un posicionament comú. El líder del PSC, Pere Navarro, ja ha afirmat aquest matí en una entrevista a RAC1 que no està disposat a donar llibertat de vot als seus 20 diputats.

stats