Política 29/04/2013

Mas demana a Rajoy “un tarannà més democràtic”

Durant una visita al casal d'infants de Santa Coloma de Gramenet, el president ha assegurat "no entendre ni compartir" els arguments de l'Advocacia de l'Estat contra la declaració de sobirania del Parlament

Agències
1 min
El president Mas, durant la seva visita al casal d'infants de Santa Coloma de Gramenet / ACN

BarcelonaEl recurs de l'advocat de l'Estat contra el text aprovat pel Parlament de Catalunya el passat 23 de gener ha provocat aquest dilluns les crítiques dels partits que donen suport a la sobirania i la comprensió dels que s'hi mostren contraris. A les crítiques expressades al llarg del dia per CiU, ERC i ICV s'ha sumat a última hora del vespre el president de la Generalitat. En una visita al casal d'infants de Santa Coloma de Gramenet Mas ha assegurat "no entendre ni compartir" els arguments de l'Advocacia de l'Estat contra la declaració de sobirania del Parlament, i ha demanat del govern espanyol "un tarannà més democràtic".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Advocacia de l'Estat considera que la declaració de sobirania aprovada el passat mes de gener al Parlament de Catalunya suposa un desafiament a la Constitució espanyola. La resposta de Mas a aquest argument ha sigut la de reclamar al govern espanyol "respecte" a la voluntat d'una "supermajoria" parlamentària. Mas, que ha instat l'executiu de Rajoy a "buscar entre tots els camins legals" perquè es pugui celebrar una consulta a Catalunya, ha afirmat que "difícilment sabrem què vol la gent si no la deixem votar".

El president ha demanat al govern espanyol una actitud "més prudent, serena, constructiva i un tarannà més democràtic" en lloc de portar al Tribunal Constitucional la declaració de sobirania.

stats