Declaració de sobirania
Política 08/02/2013

Junqueras demana a l'Estat que es preocupi més de combatre l'atur i la corrupció que d'impedir el dret a decidir

"Estem acostumats que facin tot el possible per menystenir la voluntat democràtica dels catalans", ha dit el president d'ERC com a resposta a la intenció del govern espanyol de portar la declaració de sobirania al Tribunal Constitucional

Acn
2 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant la seva intervenció en el debat sobre la declaració de sobirania al Parlament / PERE TORDERA

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha demanat aquest divendres al govern espanyol que sigui "més respectuós" amb la voluntat democràtica dels ciutadans de Catalunya i comenci a preocupar-se més per afrontar la situació de greu crisi econòmica i de "corrupció generalitzada" que viu l'Estat. El líder republicà no s'ha mostrat sorprès pel fet que la Moncloa hagi demanat un informe al Consell d'Estat per determinar la possible inconstitucionalitat de la declaració de sobirania aprovada pel Parlament, i ha reclamat a la Moncloa que canviï de prioritats. "S'hauria de preocupar una mica dels sis milions d'aturats i una mica menys d'impedir que els catalans decideixin democràticament allò que volen per al país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha continuat mostrant la seva preocupació pel que fa a la forma de prioritzar els temes que afecten la ciutadania que fa el govern del PP. A més de lamentar que l'Estat "no es preocupi" per solucionar el problema de l'atur o de la corrupció, el líder republicà ha criticat que tampoc es preocupi per acabar amb els desnonaments i impulsar una nova llei hipotecària.

El president d'ERC ha recordat que aquest dijous, el PP va rebutjar una iniciativa legislativa popular (ILP) sobre aquest tema i ho ha confrontat amb l'acceptació, en canvi, d'una altra ILP per reclamar que les curses de braus tornin a ser legals a Catalunya. "Sembla molt significatiu que el govern espanyol es preocupi més d'aprovar una ILP sobre els toros que sobre la dació en pagament", ha lamentat el líder republicà abans de participar en una conferència organitzada per la Fundació Pere Tarrés.

També la portaveu parlamentària d'ERC, Marta Rovira, ha sortit al pas de les intencions del govern de Mariano Rajoy i ha dit que el recurs no faria altra cosa que "incrementar el nombre d'adeptes a la causa" sobiranista. "La declaració de sobirania del Parlament es pot resumir en una sola paraula: democràcia", ha reblat en declaracions des de la cambra catalana. Per Rovira, la decisió del govern espanyol no afecta "en res" la transició nacional catalana. De fet, segons ella, tampoc afectaria una hipotètica sentència en contra del Tribunal Constitucional, perquè la declaració de sobirania és únicament una declaració d'intencions. Un text que, ha recordat, no s'ha de confondre amb una declaració d'independència.

stats