Política 04/12/2014

El Govern obrirà delegacions polítiques a Roma i Viena

Homs ha anunciat que s'afegiran a les ja existents a Brussel·les, Londres, Berlín, Nova York, Washington i París

Ara
2 min

BarcelonaAmb la nova llei d'Acció Exterior ja aprovada pel Parlament, la Generalitat ha volgut donar un nou impuls a la seva acció exterior, un element clau en el procés cap a l'estat propi. El conseller de la Presidència, Francesc Homs, de qui depèn l'acció exterior del govern, ha anunciat avui, en el decurs d'un seminari a Roma organitzat per Diplocat, que en breu el Govern obrirà delegacions polítiques a Roma i Viena.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Generalitat ja havia tingut, en els darrers mesos del govern Pujol, un 'Centre català' a Roma centrat sobretot en les relacions amb Vaticà, però el govern tripartit va canviar les prioritats i va abandonar el Palau Cecchini-Lavaggi, on estava situada la delegació, onze mesos després d'obrir-se. El 2006, Artur Mas va prometre que quan guanyés les eleccions la reobriria. Ara inaugurarà una delegació amb rang polític, com les que ja té a Brussel·les, Londres, Berlín, Estats Units (Nova York i Washington) i París per representar-la políticament davant diferents governs i institucions. L'oficina a la capital italiana s'encarregarà també de la representació davant la Santa Seu.

La delegació a Roma, que s'obrirà el 2015, anirà acompanyada d'una altra a Viena, la capital d'Àustria d'acord "amb la vocació europeista" del poble català, segons que ha dit Homs. Aquestes delegacions coordinen i fan de paraigua de les representacions comercials, turístiques i culturals de la Generalitat. A més, el conseller ha explicar que la delegació del govern a Brussel·les, que representa els interessos catalans davant la Unió Europea, es reforçarà en efectius.

En els darrers quatre anys la Generalitat, molt condicionada per les restriccions econòmiques, havia tancat la delegació de Buenos Aires i havia desdoblat la d'Estats Units situant el delegat a Washington per donar-li una orientació més política.

stats