POLÍTICA
Política 01/12/2012

El ministre de Defensa destitueix un general que va criticar Mas en nom de l'exèrcit, segons 'El País'

Ángel Luis Pontijas Deus va fer servir l'editorial de la revista oficial de les forces armades espanyoles per advertir que les polítiques del Govern atemptaven contra la "credibilitat de la nació"

Ara
1 min
L'editorial polèmic

BarcelonaEl ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha destituït al general de brigada de l'exèrcit espanyol Ángel Luis Pontijas Deus, per haver utilitzat l'editorial de la revista 'Ejército', l'òrgan oficial de l'Estat Major de l'exèrcit de terra per carregar contra el president de la Generalitat, Artur Mas, pel desafiament sobiranista. L'editorial va criticar "la descortesia de la Presidència de la Generalitat, que va aprofitar dia tan assenyalat [en referència al 12 d'octubre] per accentuar una més que dubtosa proclamació d'intencions sobiranistes del poble català".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons publica 'El País', la gravetat de l'article no són tant les crítiques, sinó que en fer-se des de l'editorial de l'òrgan d'expressió de oficial de l'exèrcit de terra, expressa l'opinió de l'exèrcit com a institució. Pontijas és a la reserva, però dirigeix la revista, de manera que segueix subjecte al codi disciplinari militar. La destitució la va anunciar a Pontijas el ministre el dimarts, però encara nmo ha sortit publicada al Butlletí Oficial de l'Estat.

stats