DIARI DE CAMPANYA DE MADRID
Política 22/05/2015

Boadella, a sou del PP, "l'exemple de llibertat" per a Esperanza Aguirre

El director artístic dels Teatros del Canal fa campanya per la candidata popular a l'Ajuntament de Madrid

Joan Rusiñol
2 min
Aguirre i Boadella han pujat aquest divendres al Telefèric de Madrid. EFE

MadridIntercanvi d'elogis aquest divendres entre Esperanza Aguirre i Albert Boadella. Si per a la candidata del PP a l'Ajuntament de Madrid el director i dramaturg és "l'exemple de la llibertat", per a l'exdirector d'Els Joglars la 'Dama de Ferro' madrilenya simbolitza "la llibertat comprovada". Aquest migdia han fet campanya plegats al Telefèric de la capital espanyola amb un doble objectiu. El primer, confessat, mobilitzar el vot conservador per frenar Podem. El segon, implícit, frenar la fuga de vot a Ciutadans fotografiant-se amb un dels seus fundadors.

De fet, Boadella s'ha justificat per ser al costat d'Aguirre i no pas de Begoña Villacís, l'aposta d'Albert Rivera per al consistori madrileny. Diu que podria treballar per a tots els partits estatals menys per a Pablo Iglesias, perquè ell "està per la Constitució". Ara bé, creu que C's encara és una opció massa tendra, un "mitjà". Altra cosa és a Catalunya, on "ni PP ni PSOE van fer la seva feina". La realitat és que aquesta no és la primera vegada que el director català participa en actes dels populars, malgrat el seu discurs de parodiar el poder des dels escenaris. La proximitat amb la dreta espanyola s'ha intensificat des del 2008, quan l'aleshores presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, el va nomenar director artístic dels Teatros del Canal, lloc que encara ocupa avui. Com va explicar ell mateix aleshores, el sou per a aquesta feina és de 100.000 euros anuals.

Passant per alt aquesta circumstància, l'aspirant popular lloa Boadella per "dir sempre el que pensa, agradi o no agradi". Curiosament, però, ha admès que el que diu no agrada a la "patria chica", i, en canvi, convenç "Espanya". No ha especificat si es referia, per exemple, a unes declaracions recents de l'home de teatre –acompanyat, per cert, de persones properes a Ciutadans– en què va carregar contra una Catalunya infectada pel "virus" independentista. També va afirmar, temps enrere, que "el govern central hauria de tractar Catalunya sense pietat".

En aquesta campanya, la candidata de Mariano Rajoy per Madrid ha reforçat el seu perfil més conservador amb gestos simbòlics com un míting amb José María Aznar o bé demanant a Vox, la marca més a la dreta del PP, que s'integrin al seu partit. L'objectiu final: buscar la confrontació ideològica amb Manuela Carmena, la candidata d'Ahora Madrid –que li trepitja els talons, segons algunes enquestes– i aplegar tot el vot de centredreta i dreta a la seva candidatura. En aquesta estratègia, Boadella és una peça clau per intentar desactivar el vot que encara dubta entre PP i Ciutadans.

stats