DIARI DE CAMPANYA DE CATALUNYA SÍ QUE ES POT
Política 25/09/2015

Rabell, "el senyor gran" que es presenta a les eleccions

El candidat de Catalunya Sí que es Pot és el candidat més gran i, encara, el menys conegut

Sara González
2 min
Lluís Rabell, aquest divendres, a plaça Universitat / ACN

BarcelonaÚltim dia de campanya i es presenta amb un somriure. Si se li pregunta per què, assegura que s'ho està passant molt bé. Se'l veu amb energia, i això que, amb 61 anys, és el candidat més gran de la campanya. I també, després de dues setmanes, el menys conegut. No ha ballat, no ha fet l'indi –Pablo Iglesias ho va fer per ell–, però ha promès cantar aquesta nit una "versió original". Les expectatives són altes, tenint en compte que ja va debutar amb una versió de Joaquín Sabina a Sant Boi de Llobregat. Si s'hagués d'apostar, l''Estaca' de Lluís Lach.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Mira, aquest és el senyor gran que es presenta a les eleccions". Ho comenten dues noies en ple rovell de la plaça Universitat mentre ell es refugia a l'ombra esperant l'arribada dels mitjans de comunicació per parlar de la universitat pública i les retallades que ha patit. El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, no s'ho pren pas malament. Al contrari, reivindica la seva experiència i la seva trajectòria per fer-se valer.

El problema, però, és que continua sent "el senyor". El seu nom no ha quallat del tot en tan poc temps. De la mateixa manera que també el missatge de la confluència, que tenia la intenció de trencar la polarització, ha tingut moltes dificultats per fer forat. De fet, les mateixes que els socialistes porten anys intentant combatre. Amb tot, que els joves recordin que és candidat ja és un avenç que caldrà veure quina repercussió acaba tenint a les urnes.

Rabell ha estat durant tota la campanya eclipsat pel líder de Podem, Pablo Iglesias, que ha sigut la gran estrella convidada durant tota la campanya. El cap de llista ha vist com en alguns mítings en els quals ell era l'encarregat de tancar, part del públic s'aixecava de la cadira just quan Iglesias acabava el seu discurs i li donava pas.

Sí, s'ha consolidat el crit del "sí que es pot" que va néixer en el moviment del 15-M, i cal veure si, com reivindicava Iglesias al seu avatar de Twitter, el públic ha acabat associant Podem al llarg i complex nom d'aquesta candidatura. Per ara, però, a menys de 48 hores de l'obertura de les urnes, Rabell s'ha de conformar a ser "aquell senyor" que, del bracet de Pablo Iglesias, busca entrar amb força al Parlament. Amb tot, després d'haver sigut omnipresent a la campanya, el líder de Podem no serà diumenge a la Fabra i Coats seguint l'escrutini. Per què? "El senyor", sigui quin sigui el resultat, sí que serà aquell dia el gran protagonista.

stats