DIARI DE CAMPANYA DE CIU
Política 11/05/2015

Les ulleres de Trias escombren el logo de CiU

El complement més característic de l'alcaldable nacionalista apareix més en l'escenografia de campanya que la imatge tradicional de la federació

Oriol March
2 min
Escenografia dels actes matinals de Xavier Trias / ACN

Barcelona"Trias. L'alcalde de tots". Al costat, unes ulleres de color taronja que s'allarguen més enllà del faristol. A la dreta del candidat a la reelecció, un panell amb el mapa de Barcelona imprès en color negre que permet que s'hi enganxin propostes –hashtags, més aviat– en forma d'imant. A dalt del panell, esclar, altre cop les ulleres de color taronja. I, just darrere de Trias, un panell transparent amb un resum gràfic –el disseny informal té especial importància en la campanya de CiU– de l'assumpte que es tractarà en l'acte sectorial de cada matí. Aquesta és l'escenografia triada per l'equip del candidat a la reelecció, fermament convençut que la campanya afavorirà les expectatives electorals de la federació en dura pugna amb la irrupció de la Barcelona en Comú d'Ada Colau. El logo tradicional de CiU, això sí, ni tan sols apareix en l'escenografia dels actes sectorials. Les ulleres de Trias guanyen per dos a zero la imatge tradicional de la federació i res fa pensar que el resultat es pugui igualar en els dies que queden fins al 24-M.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fer campanya electoral al maig implica dues coses: cobrir actes a l'aire lliure i veure polítics amb barret –convenientment repartits abans de començar la roda de premsa– per protegir-se del sol. L'alcalde s'ha desplaçat aquest matí als Jardins de Costa i Llobera, amb una vista privilegiada del Port de Barcelona, poques hores després d'assistir a un debat a La Sexta amb altres candidats i batlles d'arreu de l'Estat. La temperatura, alta, convidava més a fer el vermut que no pas a desgranar una per una les propostes de CiU per la zona del Morrot, que impliquen soterrar la Ronda Litoral, dur la L9 del metro a la Zona Franca i relligar aquesta zona amb el Paral·lel a través d'un nou passeig. La idea de Trias és convocar un concurs internacional d'arquitectura i paisatgisme per definir com ha de ser el nou espai del Morrot, a l'estil del que ja s'ha fet a les Glòries. Dos creuers de grans dimensions observaven des de la distància els plans de l'alcalde.

Els actes sectorials serveixen, sobretot, per fer preguntes al candidat. Què pensa sobre determinades declaracions d'Alfred Bosch –Trias és molt curós a l'hora de valorar què diu l'alcaldable d'ERC, potser perquè el necessita després de les eleccions municipals i s'hagi de buscar suport per governar–, com es finançaran les propostes –un clàssic de les campanyes– i, sobretot, què li suggereix que Colau boicotegés un acte electoral d'ICV l'any 2007. "Jo per Carnaval també em disfresso", ha apuntat Trias sobre la vestimenta d'una Colau entre el protagonista de 'V de Vendetta' i l'abella maia. "Tinc una manera diferent de fer política", ha conclòs l'alcalde, que no deixa escapar cap oportunitat per reclamar un govern fort. Això passa per treure uns 15 o 16 regidors que, ni fent servir les ulleres taronges, es veuen ara a les enquestes.

stats