Política 10/01/2016

Diego Torres, sobre el cas Nóos: "La Casa Reial ho revisava tot"

L'exsoci d'Iñaki Urdangarin a l'Instituto Nóos es defensa en una entrevista a La Sexta i diu que és innocent de tots els càrrecs

Enric Borràs
2 min
Diego Torres, a l'entrevista de La Sexta

PalmaL’exsoci d’Iñaki Urdangarin a l’Instituto Nóos, Diego Torres, ha defensat que tant ell com el marit de la infanta Cristina no van delinquir en els contractes amb les administracions públiques: “Vam actuar sempre de bona fe”, ha afirmat, tot i que el jutge José Castro calcula que van desviar uns sis milions d'euros públics. Ho ha dit en una entrevista al programa 'El objetivo' de La Sexta emesa aquesta nit i que ha acabat afirmant: "estic convençut que no aniré a la presó".

Torres ha assegurat que tot era legal, a l'Instituto Nóos, i que l’aparell de la monarquia els vigilava de prop. “Fixi’n-se si estaven convençuts que tot el que fèiem estava bé que la Casa Reial ho sabia i ho revisava tot”, ha insistit a l’entrevista emesa just la nit abans que comenci el judici del cas Nóos. De fet, ha assegurat que des de la Casa Reial els “guiaven”. “¿Hi ha alguna cosa incorrecta en el comportament de la casa reial, del seu cap, de Carlos García Revenga? Sempre sostindré que no, que van actuar bé”, ha dit. “Ells revisaven el que nosaltres fèiem, deien 'Està molt ben fet', 'Doncs em sembla fantàstic', 'Doncs endavant', i ens guiaven”, ha explicat.

Torres també ha afirmat que des d'altes institucions de l'Estat també els vigilaven de prop, que es reunien periòdicament amb un alt càrrec d'Hisenda que comprovava tots els seus números, la mateixa persona que feia les declaracions de la renda de tota la família reial. "Cada quinze dies els serveis de seguretat de l'Estat feien còpies dels ordinadors", també ha afirmat, explicant que ho trobava normal i que creia que ho feien "per seguretat".

Torres també ha afegit: “crec que Urdangarin és tan innocent com jo” pel que fa a les acusacions de desviar diners. Sobre els delictes fiscals del cunyat del rei que també esquitxen la infanta, però, ha deixat anar que no hi podia entrar. De fet, ha plantat l’ombra del dubte sobre el cunyat de l'actual rei d'Espanya: “a les meves empreses no han trobat factures de classes de salsa”, ha dit amb ironia respecte una de les factures de l'empresa d'Urdangarin i la infanta que consten al sumari.

stats