Política 17/03/2015

Anticorrupció recorrerà al Suprem l'arxivament del cas de les dietes dels alcaldes

El ministeri públic discrepa del criteri de l'Audiència de Barcelona i considera que l'entitat municipalista és un ens públic finançat amb diners públics

Acn
1 min
Bustos va gastar 17.000 euros  de la FMC en regals per a alcaldes

BarcelonaL'exalcalde de Sabadell i expresident de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) Manuel Bustos expressava aquest dilluns el seu desig que l'arxiu de la investigació sobre els suposats sobresous de l'entitat suposés "el final d'un malson injust". Però el "malson" podria no haver-se acabat. L'endemà que l'Audiència de Barcelona decidís exculpar la quarantena d'alcaldes que han estat investigats per cobrar dietes i rebre regals, la Fiscalia Anticorrupció ha anunciat que presentarà un recurs davant del Tribunal Suprem contra l'arxivament de la causa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Audiència va anunciar dilluns que arxivava aquesta peça separada del cas Mercuri per malversació en considerar que la FMC no és una entitat pública, sinó una associació privada i que, per tant, es regeix pel dret privat i la normativa d'associacions. Però Anticorrupció no comparteix aquest criteri, i creu que l'entitat municipalista és un organisme públic.

Segons ha pogut saber l'ACN, el recurs de la fiscalia insistirà que més del 90% dels ingressos de la Federació de Municipis procedeixen d'administracions públiques com ajuntaments, consells comarcals, diputacions, i que també es reben altres subvencions públiques. A més, apunta que tots els seus membres són càrrecs públics, com alcaldes i regidors, i que les seves finalitats tenen interès públic, com assessorar els consistoris i defensar els seus interessos.

stats