POLÍTICA
Política 16/04/2012

L'alcalde de Santiago dimiteix després de ser imputat per irregularitats fiscals

El jutge vol esbrinar si va existir o no una intenció fraudulenta per part de Conde Rosegui en l'impagament de 291.000 euros corresponents a l'IVA de 2010 per la venda de 61 habitatges per la societat Geslander, de la qual és administrador únic

Efe
2 min

Santiago de CompostelaL'alcalde de Santiago, Gerardo Conde Rosegui, ha anunciat aquest dilluns la seva dimissió després que el titular del Jutjat número 2 de la ciutat, José Antonio Vázquez Tain, li notifiqués l'acte en el qual és imputat per un presumpte delicte contra la Hisenda Pública. Conde Roa ha comparegut en roda de premsa al Pazo de Raxoi, on ha explicat que aquesta decisió és "el millor" per la seva família i "beneficia també" al partit, el PP, del qual no ha rebut "ni una sola pressió" perquè presentés la seva dimissió, ha insistit. "Aquesta és la millor decisió per a tothom: per a la meva família, per al meu partit, per als compostelans, per a la institució també", ha continuat el regidor, que ha afegit que "és el moment" de presentar la dimissió després de rebre la notificació de l'acta judicial d'imputació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Me'n vaig sense cap dany i sense cap rancor" i "lluitaré per acreditar la meva innocència", ha continuat el regidor, que ha destacat que se'n va "amb la vida pública neta des del punt de vista de l'exercici professional" i "sense cap tipus de benefici personal ". L'alcalde ha informat de la seva decisió després de conèixer l'acta judicial en el qual el jutge José Antonio Vázquez Tain explica que el procediment mira d'aclarir si va existir o no una intenció fraudulenta per part de Conde Rosegui en l'impagament de 291.000 euros corresponents a l'IVA de 2010 per la venda de 61 habitatges per la societat Geslander, de la qual és administrador únic.

El jutge argumenta que ha procedit a la imputació del regidor per concórrer en el procediment "indicis fàctics clars de la conducta típica investigada, i intencionals prou fundats com per continuar amb la pràctica de diligències d'investigació".

stats