Política 24/10/2019

Dimiteix el diputat de Ciutadans que va cobrar viatges aprofitant els seus desplaçaments al Parlament andalús

Andrés Samper oferia places del seu cotxe a través de la plataforma BlaBlaCar

Europa Press
2 min
Dimiteix el diputat de Ciutadans que va cobrar viatges aprofitant els seus desplaçaments al Parlament andalús

SevillaEl parlamentari andalús de Ciutadans (Cs) per la circumscripció d'Almeria, Andrés Samper, ha presentat la dimissió i la seva renúncia a l'acta per oferir les places del seu cotxe a través de la plataforma BlaBlaCar per aprofitar els seus desplaçaments fins al Parlament andalús, tot i que cobra dietes de la cambra autonòmica per aquest concepte. El ja exdiputat ha assegurat que tornarà els diners cobrats aquest mes.

"He decidit presentar la meva dimissió i la meva renúncia a l'acta. Sóc conscient de l'error comès i assumeixo la meva responsabilitat per no danyar un projecte net com és el de Ciutadans. Reitero les meves disculpes a tots els andalusos", ha assenyalat Samper en el seu compte de Twitter.

El parlamentari oferia les places del seu cotxe per realitzar el trajecte Sevilla-Almeria. El pròxim viatge que oferia el diputat estava programat per a aquest dijous, amb sortida a les 19.00 hores de la capital sevillana i arribada a les 23.40 hores a la d'Almeria, i hagués suposat un cost per ocupant de 24,50 euros. L'anunci ja ha estat eliminat de la plataforma social BlaBlaCar.

Samper ha indicat que entre els dies 16 i 23 d'octubre havia realitzat un total de quatre viatges a través de BlaBlaCar. Després que es conegués l'ús que havia fet d'aquesta plataforma, ell mateix havia comunicat el que havia passat a la direcció del grup parlamentari de Cs i també la seva decisió de presentar aquest dijous als serveis de la cambra andalusa una sol·licitud per tal de tornar les dietes corresponents al mes d'octubre.

"Reconec públicament el meu error, demano disculpes als qui hagi pogut ofendre i em penedeixo profundament d'aquest comportament impropi de la meva condició de diputat", deixava escrit Andrés Samper a Twitter.

Segons consta en el règim econòmic dels diputats de la cambra autonòmica del 2019, per despeses de viatges i desplaçaments, els parlamentaris que afrontin una distància entre la seva residència habitual i la seu de la cambra de més de 300 quilòmetres, com seria el cas de Samper, cobren 410 euros al mes.

stats