MÓN
Política 26/01/2011

Dimiteix el secretari general de la Unió per la Mediterrània per falta de recursos

Ahmad Masa'deh dirigia la institució des del gener del 2010. Argumenta que ha vist com canviaven les "condicions generals" en què va assumir el càrrec

Redacció
2 min
El secretari general de la Unió per la Mediterrània, Ahmad Masa’deh.

BarcelonaEl jordà Ahmad Masa'deh ha presentat avui la dimissió com a secretari general de la Unió per la Mediterrània (UpM), tan sols un any després d'haver assumit el càrrec, frustrat per la falta de recursos financers per poder desenvolupar els projectes previstos. El diplomàtic jordà ha emès un comunicat en el qual explica que avui ha traslladat la seva renúncia als 43 països de les dues riberes del Mediterrani que integren l'UpM, organització a la qual desitja "tot l'èxit" en el futur.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat les "difícils circumstàncies", assenyala el comunicat, Masa'deh "va complir" amb l'establiment del secretariat, donant-li "visibilitat", però s'ha vist impulsat a abandonar les seves funcions en veure com canviaven les "condicions generals" sota les quals va acceptar assumir el lloc. La UpM va néixer el 2008 per donar una cobertura institucional al procés euromediterrani iniciat el 1995 a Barcelona, ciutat en la qual precisament es va decidir ubicar la seu del secretariat de l'organització.

Masa'deh va ser nomenat el 12 de gener de 2010 secretari general i va prendre possessió del seu despatx al Palau de Pedralbes, seu física del secretariat, encara que des d'aleshores el funcionament de la UpM s'ha vist sovint bloquejat, sobretot per les tensions entre àrabs i israelians. Fonts del secretariat, no obstant això, han assegurat a EFE que la renúncia de Masa'deh no té res a veure amb les tensions en el Pròxim Orient, sinó amb els "problemes i obstacles" que s'ha trobat a l'hora de desenvolupar la seva tasca, especialment per part de certs països del nord d'Europa amb un "feble compromís euromediterrani".

Segons les fonts consultades, aquests països es van comprometre a aportar uns recursos per desplegar els projectes de la UpM que al final no han aportat, de manera que el secretariat no ha pogut comptar amb el pressupost previst inicialment.

stats