CAP AL 26-J
Política 18/05/2016

L'àrea de la Dona d'IU considera el nom d'Units Podem "excloent", "jeràrquic" i "patriarcal"

El col·lectiu sectorial del partit d'Alberto Garzón denuncia que no se sent "en absolut" representat en aquest pacte i veu "inacceptable" que no s'hagi inclòs en el programa l'"aposta pel feminisme"

Europa Press
2 min
Iglesias i Garzón, aquest dilluns, després de tancar l'acord electoral

MadridL'àrea federal de la Dona d'IU exigeix a la direcció de la seva organització modificar l'acord amb Podem perquè considera que no recull de forma clara la seva aposta pel feminisme. A més, denuncia que el nom de la coalició, Units Podem, és "excloent" amb el 50% de la població, "jeràrquic i patriarcal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta àrea interna d'IU vol que la denominació de la confluència electoral sigui "inclusiva" i les dones estiguin "visibilitzades". "En la nostra organització no té cabuda la utilització del masculí com a genèric", denuncien, subratllant que IU és una organització "en què el feminisme forma part de les seves senyes d'identitat".

Segons sosté, ni IU ni Podem es defineixen com una organització política, de manera que "no hi ha excusa per a aquesta denominació a no ser que el que es pretengui fer visible és només el pacte entre homes, un pacte, doncs, jeràrquic i patriarcal". Però a més, vol que la direcció traslladi a l'acord la seva aposta pel feminisme com a "principi i eix vertebrador de l'organització" i situï aquestes propostes "com a element essencial de la campanya".

Encara que entén que IU i Podem han subscrit un acord de mínims basat en 50 punts, l'àrea de la Dona diu no sentir-se "en absolut" representada en aquest pacte. "Ens sembla inacceptable que no s'hagi inclòs la nostra aposta pel feminisme, com a principi i eix vertebrador de les nostres propostes de transformació social", denuncia.

Sense perspectiva de gènere

"No hi ha propostes transversals, no està impregnat d'una mínima perspectiva de gènere, no inclou temes essencials com el dret a decidir sobre el nostre cos, la igualtat en l'accés a l'ocupació i en els salaris, la paritat real, la violència de gènere com una violació dels drets humans i del principi d'igualtat", repassa.

Per tot això, l'àrea de la Dona d'IU exigeix "coherència en la composició de les candidatures; coherència en la composició de les i els representants d'IU en elles; coherència en la denominació de la coalició, i coherència en el programa de mínims".

stats