Política 30/07/2015

Colau sobre la manifestació de l'11-S:"Hi he de ser com a amfitriona de la capital de Catalunya"

L'alcaldessa de Barcelona assegura que manté converses amb les entitats convocants perquè la concentració a l'avinguda Meridiana sigui un "èxit", i el Govern la veu disposada a fer "front comú" en la defensa del dret a decidir

Maria Ortega / Núria Orriols
2 min
Trobada del president de la Generalitat, Artur Mas, i l'alcadessa, Ada Colau, al Palau / MANOLO GARCIA

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha mostrat un compromís "ferm" aquest dijous amb el dret a decidir. Després de la seva primera trobada amb el president de la Generalitat, Artur Mas, al Palau, Colau ha assegurat que hi ha hagut sintonia i "acord" amb Mas en què "totes les sortides" del procés sobiranista "passen perquè la ciutadania s'expressi sobre quina relació ha de tenir Catalunya amb l'Estat". En aquest sentit, ha afirmat que estarà "encantada" de rebre com a "amfitriona de la capital de Catalunya" la manifestació que les entitats sobiranistes preparen per a l'Onze de Setembre a l'avinguda Meridiana de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Participaré als actes institucionals i facilitaré que hi hagi una gran manifestació", ha dit l'alcaldessa. Colau ha assegurat que "hi ha de ser com a representant de la pluralitat de Barcelona" i perquè hi ha un "ampli sentir majoritari" a favor del dret a decidir. Ara bé, sobre com es concretarà aquesta participació, Colau ha assegurat que està en converses amb les entitats que organitzen la manifestació. "Estem en diàleg amb les organitzacions convocants perquè es pugui desenvolupar amb ple èxit".

Colau ha explicat que malgrat que hi hagi "discrepàncies" amb el president de la Generalitat, hi ha acord amb el dret a decidir i que cal fer entendre a l'Estat que els drets fonamentals com el dret a l'autodeterminació són drets que s'han de poder fer efectius.

"Hem valorat el context i estem d'acord que la situació de bloqueig que viu Catalunya està provocada per un govern del PP antidemocràtic", ha dit Colau. I ha afegit que no entendria "cap plantejament que volgués contraposar drets nacionals i socials".

La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, al seu torn, ha remarcat que "és important que la capital del país pugui exercir colideratge en la reclamació [a l'Estat] de més recursos per al país". I ha remarcat que entre el Govern i l'equip de Colau hi ha "plena coincidència a l'hora d'establir que el país està passant per un moment difícil per l'ofec financer i competencial que té origen a Madrid". Segons Munté, de les paraules de l'alcaldessa es desprèn la voluntat de fer "front comú" en temes fonamentals per la democràcia com el dret a decidir.

stats