Política 05/05/2013

Homs destaca la unió dels partits pel dret a decidir

Un dia abans de la cimera, el conseller de la Presidència treu importància a les possibles diferències amb el PSC i ICV i retreu al PPC el seu "no a tot"

Acn
1 min

ToràEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha celebrat la unió dels partits pel dret a decidir a les portes de la cimera de dilluns i ha retret al PPC el seu "no a tot". "La línia divisòria d'aquest dilluns són aquelles formacions polítiques que volen canviar a fons les coses i que volen que el poble de Catalunya pugui decidir sobre aquests canvis, i un PP que simplement és un no a tot", ha assenyalat Homs, que ha volgut minimitzar les possibles diferències existents entre CiU, ERC, PSC i ICV.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el conseller de la Presidència, la cimera pel dret a decidir és una trobada clau per sortir de la crisi econòmica i social un cop s'ha corroborat que Catalunya "ja no té recorregut dins de l'estat espanyol".

Homs creu que cal analitzar "seriosament com ho està fent el govern espanyol, que es compromet a pagar coses que no acaba pagant i potenciant unes retallades absolutament impressionants que afecten l'estat del benestar". "Cal que ningú decideixi més per Catalunya, ara que es troba en una situació sense recorregut", ha insistit el conseller de la Presidència, de visita a la Festa del Roser de Torà (Segarra).

Aposta per no presentar els pressupostos

Paral·lelament, el conseller de la Presidència ha insistit que davant la proposta de sostre de dèficit de l'1,2%, que considera insuficient, "l'acció política del Govern de mantenir els pressupostos del 2012 prorrogats haurà contribuït que es vagi estovant la dura posició del govern espanyol". Segons Homs, aquesta és una clara mesura de pressió a Madrid que s'ha de mantenir.

stats