Política 03/07/2014

"Per damunt de la veritat hi ha la unitat d'Espanya"

El conseller de la Presidència revela una conversa privada amb el director d'un diari de Madrid

Ara
2 min
Portada de l'Abc, 3 de juliol del 2014

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, no ha amagat en l'entrevista d'aquest dijous a RAC1 el xoc frontal entre els governs català i espanyol pel procés sobiranista. Ha fet servir un llenguatge gairebé bèl·lic i ha definit l'Estat com a "adversari" en aquesta gran partida d'escacs. Homs ha deixat clar que el Govern "no donarà cap pista" que pugui posar les coses fàcils a Rajoy per evitar el dret a decidir dels catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest context d'enfrontament, el portaveu ha estat molt crític amb el paper dels mitjans de comunicació de Madrid i ha assegurat que els diaris espanyols "estan disposats a mentir". De fet, Homs ha revelat que el director "d'un dels quatre diaris més importants d'Espanya" –no ha volgut dir quin– li va assegurar en privat que "per damunt de la veritat hi ha la unitat d'Espanya".

El diari 'Abc' obre la portada d'aquest dijous revelant una suposada "xarxa d'espies" de l'independentisme català. Aquest dimecres, 'El Mundo' i 'La Razón' se centraven en el futur exèrcit català. Sobre el document de la sectorial de defensa de l'ANC, Homs se n'ha desmarcat, però ha dit que "si serveix per despistar", està "satisfet que s'atabalin amb aquesta mena de coses". El mateix Artur Mas també va desmentir fa uns dies que hagués demanat audiència al rei per abordar la qüestió catalana quan es van veure a Girona, tal com va publicar 'La Razón'.

stats