Política 24/05/2013

Duran recomana no dir que la llei de consultes servirà per convocar un referèndum d'independència

El líder d'Unió tem que si es fa massa explícit l'objectiu, el Tribunal Constitucional no trigarà a llançar-s'hi al damunt

Ara
1 min
Duran i Lleida es mostra reticent amb la independència.

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha recomanat aquest divendres no anar pregonant que la futura llei de consultes, que ja ha començat a tramitar el Parlament, servirà per convocar un referèndum d'independència a Catalunya, perquè el Tribunal Constitucional (TC) s'hi llançarà al damunt de seguida. En la seva carta web setmanal, Duran fa referència a la proposició de llei impulsada en el ple d'aquesta setmana amb l'aval de tots els grups parlamentaris llevat de PP i C's.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Crec que és bo deixar clar quin és el seu objectiu, perquè si nosaltres mateixos comencem a dir que aquesta llei permetrà una consulta i que serà sobre la independència –sí o no–, ens trobarem amb el recurs davant el TC abans que s'aprovi", reflexiona.

D'altra banda, ha alertat que l'envestida de José María Aznar contra l'actual president del govern espanyol, Mariano Rajoy, respon a un "objectiu clar: barrar el pas a Catalunya". Segons Duran, segurament Aznar no podrà tornar a governar, "però pot guanyar després de mort (políticament, s'entén). Les seves tesis sobre què cal fer amb Catalunya poden guanyar terreny" i servir de "coartada per al govern central per tancar-se encara més en si mateix". Amb la doctrina Aznar, ha advertit, "retornaríem pel túnel del temps a situacions passades i el poble català perdria l'autogovern que avui ostenta en lloc de guanyar llibertat".

stats