Política 24/01/2014

Duran insta Rajoy a oferir un millor encaix constitucional per a Catalunya

El líder d'Unió li recomana que no es limiti a parlar "en negatiu" de la independència sinó que posi sobre la taula una tercera via

Ara
1 min

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha convidat aquest divendres el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a oferir un nou encaix constitucional per a Catalunya. En la seva carta web, Duran ha recomanat a Rajoy que no "s'entossudeixi" a explicar "sempre en negatiu" què li passaria a Catalunya si esdevingués independent. "Mai intenten convèncer i donar raons en positiu de per què s'ha de quedar. No ofereix raons per atraure, per convèncer els que la volen independent", s'ha queixat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aprofitant que aquest dissabte Rajoy intervindrà en un acte del PP a Barcelona, Duran ha escrit una sèrie de consideracions que li "agradaria" sentir per boca del president espanyol. Per exemple, que reconegués que els catalans pateixen "un finançament injust", que és "hora d'equilibrar la seva solidaritat" amb la resta de l'Estat, que modificarà la llei Wert per no atacar la llengua i cultura catalanes. I que anunciés que obrirà "una reflexió conjunta" amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per explorar junts –també amb el PSOE– "canvis constitucionals" que garanteixin un millor encaix de Catalunya.

stats