Política 27/09/2012

Sánchez-Camacho creu que "no és el moment" d'endurir el Codi Penal per combatre referèndums "il·legals"

La presidenta del PPC demana al president de la Generalitat que "no s'acosti als límits de la llei", però demana "diàleg", "consens" i, en cas de conflicte, "respostes equilibrades"

Ara
1 min

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat a Artur Mas que "no s'acosti als límits de la llei" en la celebració del referèndum si així ho vol el Parlament després de les eleccions del 25-N. Mas va dir aquest dimecres al debat de política general que la consulta es farà sí o sí, vulgui Madrid o no vulgui.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i l'advertència, en declaracions a RAC1 Sánchez Camacho ha evitat defensar la posició del diari 'El Mundo', que aquest dijous demana a Rajoy que reformi el Codi Penal i inclogui la pena de presó en cas de convocatòria de referèndums "il·legals". Aznar ho va fer el 2003 per combatre el pla Ibarretxe, però Zapatero va derogar-ho dos anys més tard.

La líder del PPC creu que "no és el moment" de plantejar aquestes reformes. "No hauríem d'arribar a aquesta situació, ni molt menys", ha dit. Sánchez-Camacho ha advertit que "la llei s'haurà de fer complir en tots els àmbits", però ha deixat clar que "hi ha molts passos previs abans".

Com ja va fer ahir al debat parlamentari, la presidenta del PPC ha tornat a acusar Mas de voler "fracturar la convivència" del país, però ha defensat "diàleg", "consens" i, en cas de conflicte, "respostes equilibrades".

stats