Junts farà tots els mítings de la campanya electoral a la Catalunya del Nord... menys l'últim

Serà el públic de tot el país que es mobilitzarà per assistir als actes de Puigdemont: "És l'operació desconnectem pantalles"

2 min
L'expresident Carles Puigdemont en el seu primer míting a Elna

BarcelonaSi en totes les campanyes electorals és el candidat a la presidència qui es mou per fer els actes al territori, Junts ho farà al revés aquesta vegada: serà el públic qui es mobilitzarà cada dia per assistir als mítings de l'expresident i cap de cartell del 12 de maig, Carles Puigdemont, a la Catalunya del Nord. Segons fonts de Junts, des de l'inici de campanya –el dijous, 25 d'abril– fins al dijous, 9 de maig, s'organitzaran autocars que sortiran cada dia des de diferents llocs del Principat i que acudiran al pavelló d'Argelers per assistir a l'acte de l'expresident, el mateix lloc on es va celebrar el congrés del partit el 2022. Només el míting final de campanya es farà a Barcelona, l'últim que Puigdemont farà a través d'una pantalla, diuen des del partit, pensant en el retorn a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És l'operació desconnectem pantalles", asseguren fonts de Junts, que volen desmarcar-se de les campanyes electorals anteriors en què Puigdemont apareixia telemàticament als mítings. Va ser així l'any 2017 i el 2021 a les catalanes i també el 2019 als comicis europeus. Ara bé, això no impedirà que en els actes de cada dia de la campanya se centri en una part del país en concret, cosa que es continuarà fent, però amb els candidats territorials, militants i simpatitzants mobilitzant-se fins al Rosselló. De fet, la formació habilitarà uns trams en què els que vulguin assistir-hi es podran inscriure i detallar si ho faran amb vehicle privat o amb els autocars de Junts.

Aquesta campanya generarà despeses addicionals –admeten al partit–, però també més emissions contaminants pels desplaçaments. I és en aquest àmbit on Junts concreta que calcularà la petjada de carboni generada per poder compensar-la amb una aportació en projectes de sostenibilitat ambiental. Retornaran d'aquesta manera l’efecte negatiu, asseguren, en què inclouran tant l’impacte dels autobusos com també dels vehicles particulars. Tanmateix, encara no han calculat la xifra total que hauran d'entregar a aquests projectes sostenibles ni tampoc a quins.

¿I quant costarà tota la campanya? Des de la formació no n'han donat dades. De totes maneres, asseguren que el fet de traslladar tota la campanya a Argelers no serà gaire diferent de la quantitat que també es gastarien organitzant cada dia actes per tot Catalunya.

stats