Puigdemont es retroba amb Foment a Perpinyà i inicia el desgel amb la gran empresa

L'expresident es reuneix per primer cop de forma pública amb la direcció de la patronal des que va marxar a l'exili l'any 2017

2 min
Reunió de l'expresident Carles Puigdemont amb la cúpula de Foment a Perpinyà

BarcelonaMentre Josep Rull participava en nom de Junts en el debat electoral organitzat per la patronal Pimec, el cap de llista juntaire, Carles Puigdemont, es reunia a Perpinyà amb la cúpula de Foment. És el primer cop des que va marxar a l'exili l'any 2017 que manté una trobada pública amb la direcció d'aquesta patronal, ja que fins ara només havien transcendit reunions de caràcter privat a Brussel·les amb el president de Foment i exdirigent d'Unió, Josep Sánchez Llibre. Puigdemont comença així el desgel públic amb la gran empresa catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que la trobada ha estat a petició de l'expresident, segons expliquen des de la patronal, que defineixen la reunió com a "molt cordial". "És un reconeixement important", asseguren, per la seva banda, fonts de Junts, que celebren que també Foment assenyali Puigdemont com a interlocutor polític. Cal tenir en compte que, des del referèndum de l'1 d'octubre del 2017, les trobades amb l'expresident per a certs sectors havien esdevingut un tabú, sobretot si hi havia fotografia: sense anar més lluny, la cúpula del PNB va visitar oficialment per primer cop Puigdemont el setembre de l'any passat, i també s'hi va reunir en el marc de les negociacions sobre la investidura espanyola per primer cop des del 2017 la vicepresidenta espanyola i líder de Sumar, Yolanda Díaz, a més de representants del PSOE com Santos Cerdán.

Rebaixa fiscal

Les preocupacions que Foment ha transmès a Puigdemont són la "burocràcia" de l'administració, la necessitat que s'executin les inversions i una rebaixa fiscal, així com l'eliminació de l'impost de patrimoni i la reducció dels impostos de l'IRPF i successions. Li han exposat també la importància que l'ampliació de l'aeroport del Prat i la connexió amb les estacions d'AVE a Catalunya tenen per a l'empresariat català. Propostes que, de fet, ja ha defensat Junts aquesta legislatura.

A la reunió no només hi havia Puigdemont, sinó també la número dos de la llista, l'empresària Anna Navarro –que fins ara no ha fet cap intervenció pública més enllà del dia que es va anunciar el seu fitxatge–, a més del cap de campanya de Junts, Albert Batet, i el secretari general del partit, Jordi Turull. Per part de la patronal, a més de Sánchez Llibre hi havia fins a sis vicepresidents de l'entitat –en tenen quinze–.

stats