04/07/2023

Ana Rosa vs. Sánchez: el veritable cara a cara de la campanya

3 min
Entrevista d'Ana Rosa Quintana a Pedro Sánchez a Telecinco.

BarcelonaEl duel televisiu entre la presentadora de Telecinco Ana Rosa Quintana i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha convertit en el veritable cara a cara de la campanya, a l'espera del que tindrà lloc entre el candidat socialista i Alberto Núñez Feijóo el pròxim dia 10. Tensió, molta tensió, somriures forçats, interrupcions constants i frases d'allò més tallants però sense perdre mai les bones maneres. Sánchez ha sortit viu de l'envit, però ha hagut de suar molt més que amb Pablo Motos a El hormiguero. I la presentadora, que es jugava part del seu prestigi davant de l'audiència, ha estat molt més incisiva del que ho havia estat només 24 hores abans amb Feijóo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Igual que ja va passar a El hormiguero, Sánchez ha començat carregant contra els mitjans de dretes i la manera com s'han dedicat a "inflar la bombolla del sanchisme". Quintana, però, anava preparada i li ha lliurat un plec amb els centenars d'editorials que ha fet durant aquests últims anys sobre Sánchez i el seu govern. "Hi veurà crítiques, algunes d'àcides, però no insults", li ha assegurat. La conversa ha girat llavors cap a un debat gairebé metafísic sobre si Sánchez havia canviat d'opinió o havia mentit. "Jo reconec que he canviat d'opinió, respecte a Catalunya per exemple, però mentir és el que fa Feijóo, que ahir va dir que després del 28-M havia fet més pactes amb el partit socialista que amb Vox. Això és una mentida, i aquí hi ha els 140 pactes municipals que han fet", ha dit Sánchez.

Quintana esclata

Quintana s'anava posant nerviosa a mesura que el president del govern li responia amb la fórmula "això és la seva opinió", i en un moment donat ha esclatat: "Això és una descripció. Quan vostè parla són fets, quan ho faig jo són opinions", s'ha queixat amargament. Ana Rosa ha fet esforços per no caure en la caricatura que Sánchez dibuixava sobre els mitjans de la dreta, i de tant en tant subratllava coincidències amb el president espanyol. Per exemple, quan aquest ha dit que el PP va votar en contra de la revalorització de les pensions segons l'IPC ha postil·lat "Doncs em sembla molt malament". I quan el candidat socialista li ha dit que segurament tots dos estaven a "les antípodes ideològiques", ha respost indignada que no era així, i fins i tot ha admès que hi havia coses positives en la llei del només sí és sí. Però era igual, perquè Sánchez ja havia aconseguit el que volia, que era marcar el terreny de joc i subratllar que estava en territori hostil per desmentir totes les mentides que es diuen sobre ell.

Sánchez s'ha recreat en els insults que li dediquen ("obsés del poder", "obsés del Falcon", "colpista", "filoetarra") i ha aprofitat una pregunta sobre el Marroc i Pegasus per explicar que alguns mitjans d'extrema dreta havien afirmat que la seva esposa formava part d'una xarxa de narcotràfic. Aquí Quintana ha vist la trampa i ha tornat a esclatar. "Això no ho hem dit aquí, ni a la Cope ni a Antena 3!" Però Sánchez ja estava llançat per arribar al punt culminant de l'entrevista amb una frase d'aquelles pensades per mobilitzar l'electorat d'esquerres: "Ho fan perquè no tenen res contra mi. Jo no soc perfecte, però soc un polític net".

Ana Rosa Quintana veia com el convidat se li escapava viu i demanava més temps a l'equip de Sánchez. "Oi que vostè està a gust? Doncs que em deixin en pau", es tornava a queixar. "Jo estic molt a gust", deia un somrient Pedro Sánchez quan ja sabia que havia superat la prova. No amb nota, com amb Pablo Motos, però sí amb un aprovat sobrat. Sánchez continua així alimentant l'esperit de remuntada en la seva gira pels programes de màxima audiència de televisió mentre Feijóo hi va arrossegant els peus i amb un nerviosisme evident. La por a perdre, quan ja es té la Moncloa a tocar, pot ser letal per a un polític. La mateixa Ana Rosa ho ha pogut comprovar al seu estudi.

stats