Eleccions

Tenir un viatge pagat serà suficient per esquivar les meses electorals del 23-J

El bitllet s'haurà d'haver comprat abans del 30 de maig i cancel·lar-lo ha de suposar un "perjudici econòmic o transtorn greu" perquè s'accepti l'al·legació

ARA
1 min
El president d'una mesa electoral introdueix un vot en una urna en una imatge d'arxiu

MadridHaver comprat abans del 29 de maig un bitllet per a un viatge que coincideixi amb el 23 de juliol serà motiu suficient per esquivar les meses electorals. És la resolució acordada per la Junta Electoral Central (JEC) davant la previsible allau d'excuses que podria començar a rebre. L'anunci té, però, lletra petita: caldrà demostrar que la cancel·lació del viatge suposi un "perjudici econòmic o un trastorn greu". Tal com preveu la llei, seran les juntes electorals de zona les que determinaran si efectivament existeix aquest perjudici o trastorn, però ho faran sabent que l'opinió de la JEC és favorable a acceptar aquestes excuses. Les al·legacions s'acceptaran sempre que s'asseguri la integració plena de les meses.

D'altra banda, l'òrgan que s'encarrega de vetllar pel bon funcionament dels procediments electorals també ha decidit que caldrà ensenyar el DNI quan es dipositi el vot per correu, arran del cas de suposat frau que va tenir lloc a Melilla en les passades eleccions municipals del 28 de maig. Fins ara, només calia mostrar la documentació quan es feia la sol·licitud, però no un cop s'entregava el sobre amb la papereta. Ara serà necessari tornar a ensenyar el DNI i, en cas que es delegui aquest pas a una altra persona, s'haurà de fer una autorització firmada que inclogui una fotocòpia del document d'identitat.

stats