El post 23-J

Podem presenta un ERO per acomiadar la meitat dels treballadors

El partit lila argumenta en una carta que ha perdut el 70% dels ingressos a Espanya

Ara
2 min
La líder de Podem, Ione Belarra, en un acte recent del partit

BarcelonaLa pèrdua de representació institucional de Podem després de les eleccions municipals, autonòmiques i generals –a conseqüència de l'acord amb Sumar, només tenen 5 diputats al Congrés–, ha fet prendre al partit lila una decisió dràstica. La formació ha anunciat als treballadors l'obertura d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que comportarà el tancament de nou seus territorials i l'acomiadament d'aproximadament la meitat de la plantilla.

Podem va informar els treballadors en una carta del 24 de juliol avançada per El Periódico de España que ha confirmat Europa Press. En l'escrit, el partit lila argumenta que la pèrdua de pes polític els ha fet perdre un 70% dels ingressos en l'àmbit estatal i un 90% pel que fa a les comunitats autònomes. Exposa, per tant, que s'enfronten "a un nou escenari" després dels comicis que comporta rescindir contractes i tancar les seus a Aragó, Astúries, Balears, Canàries, Castella-la Manxa, Cantàbria, Galícia, Madrid i el País Valencià, a més de reduir la plantilla a la seu estatal. A més, s'acomiadaran 45 treballadors d'aquestes comunitats i també es reduiran els treballadors d'àmbit estatal, que ara són 61.

"La reducció d'ingressos comporta la necessitat ineludible d'adaptar les despeses de tota índole, incloses les laborals, que en cas dels territoris implicarà l'extinció dels contractes i el tancament dels centres de treball i, a l'estatal, una reducció de tota la plantilla", argumenten en l'escrit. La secretària d'organització del partit Lilith Verstrynge (número 4 de les llistes de Sumar per Barcelona) serà qui dirigirà la negociació amb els treballadors. "L'organització queda a disposició de les companyes i els companys amb la convicció que entre totes serem capaces de trobar les millors solucions per impulsar de nou aquesta organització, a escala autonòmica i estatal, amb la certesa que seguir conquerint drets és possible", remarca el partit en la carta. El 28-M, Podem es va quedar sense representació a la Comunitat de Madrid, el País Valencià i tampoc a Castella-la Manxa i Cantàbria, i va sortir dels executius al País Valencià, les Illes Balears i Aragó.

stats