09/07/2023

Sánchez s'ho juga tot a una carta: liquidar Feijóo en 'prime time'

2 min
Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijoo en dues imatges recents de la precampanya a les Eleccions Generals 2023

BarcelonaNo és habitual que un candidat a la presidència del govern espanyol decideixi no fer cap acte durant el primer cap de setmana d’una campanya de les generals, però això és el que ha fet aquests últims dies Pedro Sánchez. Ni mítings, ni passejades, ni fotografies en festes populars. Aquest cop el líder del PSOE ha anteposat a la campanya la preparació a fons amb el seu equip del cara a cara amb el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo. Una renúncia inèdita que demostra fins a quin punt Sánchez està convençut que el debat d’aquesta nit pot arribar a ser decisiu per al resultat final de les eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Conscient que va per darrere a les enquestes i que domina millor el registre mediàtic que el seu rival, el més normal és que sigui Sánchez qui porti la iniciativa d’un debat en què haurà de vigilar de no passar-se de frenada, de no pecar d’arrogant, i en què intentarà acorralar Feijóo a la dreta retraient-li els seus pactes amb Vox. Fins ara el candidat popular no se n’ha sortit gaire bé quan ha hagut de donar explicacions sobre els seus acords amb els de Santiago Abascal, en part perquè transita el difícil equilibri d’haver de marcar distàncies amb l’extrema dreta sense posar en perill la relació que hi manté, per si la necessita més endavant.

En el cas de Feijóo, en canvi, cal esperar una posició més conservadora, sabent com sap que no és favorit en el debat i que tot el que no sigui sortir masegat pot acabar sent un triomf. En pot tenir prou resistint dignament els atacs i deixant anar algun contracop precís a un Sánchez que s’ho juga tot a una carta.

Més informació del 23-J

stats