23-J

No trobo la targeta censal: com puc saber on he de votar?

La pàgina web de l'INE ofereix la possibilitat de consultar-ho per internet

ARA
2 min
Per què no he rebut la targeta censal per votar el 26-M?

BarcelonaHas perdut la targeta censal o, directament, no l'has rebut, i no has demanat el vot per correu. Què pots fer per saber on has d'anar a votar a les eleccions generals? No és obligatori portar-la per dipositar la papereta, però per estalviar-te alguns tombs pels col·legis electorals de la teva ciutat fins que trobis el corresponent, hi ha dues maneres ben ràpides de saber-ho.

Com saber on votar per internet

Per saber-ho per internet cal consultar la pàgina web de l'Institut Nacional d'Estadística. No cal ni tenir el DNI electrònic ni el certificat digital a mà per poder consular el col·legi i la taula on pots votar. S'ha d'omplir el formulari amb la província, el municipi, el carrer, el número del domicili i el codi postal, així com la primera lletra del primer cognom. A continuació, s'ha de fer clic a "buscar" i després seleccionar una de les adreces que la pàgina dona com a resultat a partir de la informació introduïda. A continuació, la pàgina especificarà la taula, el local i la direcció. Si es prefereix, també es pot fer a través del portal Cl@ve i amb identificació electrònica.

Com descobrir on votar per telèfon

També es pot optar per informar-se a través de la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral trucant al número gratuït 900 343 232, o fins i tot anant-hi personalment. L'horari telefònic és de dilluns a divendres no festius de 9 a 14 h. El dia de les eleccions l'horari és de 8 a 20 h. Un cop aclarit on s'ha d'anar a votar, convé no oblidar la documentació necessària per fer-ho: el document nacional d'identitat (DNI), o bé el passaport amb fotografia, o bé el permís de conduir.

Més informació del 23-J

stats