Política 27/05/2019

El sobiranisme entra a Viella i JxCat perd força al Pirineu

Al Consell General d’Aran Aran Amassa es podria quedar fora amb l’exdiputada de la CUP Mireia Boya com a candidata a síndica

Pau Esparch
2 min
El sobiranisme entra a Viella i JxCat perd força al Pirineu

BarcelonaEl sobiranisme va entrar ahir a Viella, la capital d’Aran, amb la formació Aran Amassa, impulsada per ERC, la CUP, EUiA, Som Alternativa i Nova. Tot i això, el socialisme (UA-PSC) va ampliar la majoria absoluta a la població. El fins ara alcalde, Juan Antonio Serrano, optava a la reelecció i va guanyar dos regidors, amb nou regidors dels 13 en joc. CDA, vinculat al PDECat, va perdre 2 regidors, passant de 5 a 3, i Cs, que tenia un regidor, es va quedar sense representació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En canvi, al Consell General d’Aran, a l’hora de tancar aquesta edició -amb el 56% escrutat-, Aran Amassa s’havia quedat fora amb l’exdiputada de la CUP Mireia Boya com a candidata a síndic. L’històric Carlos Barrera, de CDA, obtenia quatre consellers i l’altre històric, Paco Boya, d’UA-PSC, en guanyava nou. Els últims vuit anys Barrera havia sigut el síndic d’Aran, i Boya el predecessor.

L’hegemonia que tenia CiU en altres capitals de comarca del Pirineu la va perdre amb les sigles de JxCat. A la Seu d’Urgell, a l’Alt Urgell, on el fins ara alcalde Albert Batalla (PDECat) no va repetir, Compromís per la Seu -vinculada al PSC- va guanyar les eleccions i va mantenir els sis regidors. El PDECat, ara amb JxCat, va perdre un regidor i es va quedar amb cinc, mentre que ERC va passar de tres a quatre i la CUP en va guanyar un i es queda amb dos. Puigcerdà, a la Cerdanya, va ser la capital del Pirineu que va mantenir per la mínima el domini de CiU. Ara amb les sigles de JxCat l’actual alcalde, Albert Piñeira, va revalidar la majoria amb nou regidors, dos menys que fins ara. ERC, que només tenia un regidor, en va tenir tres, i el PP va entrar amb un regidor. A Sort, l’actual alcalde, Raimon Monterde, va guanyar amb cinc regidors amb la candidatura Som Poble, una agrupació d’electors amb membres de la CUP, que fins ara en tenia dos. ERC va obtenir tres regidors i JxCat en va sumar dos (CiU en tenia cinc). El PSC en va sumar un.

stats