Política 16/04/2015

La Junta Electoral a Reus recrimina a CiU una tanca que al·ludeix a "aspiracions independentistes"

En una resolució del 8 d'abril, a què ha tingut accés l'ARA, l'òrgan teoritza sobre l'intent de la federació nacionalista de vincular les eleccions municipals amb les plebiscitàries del 27 de setembre

Ara
1 min
Eslògan de la tanca publicitària de CiU a Reus

BarcelonaLa Junta Electoral de Zona de Reus ha obligat a CiU a retirar una tanca publicitària referida a les eleccions municipals del 24 de maig, en aplicació de la normativa vigent, que prohibeix difondre propaganda electoral entre la convocatòria formal dels comicis i l'inici de la campanya. CiU, de fet, reconeix que la tanca, amb el lema "24-M. Fem camí", s'hauria d'haver retirat del carrer el passat 29 de març però l'empresa que ho havia d'executar, segons fonts nacionalistes, no ho va fer en el termini que tocava. Per això, el grup municipal Ara Reus va presentar una denúncia davant de la Junta Electoral, que en una resolució del 8 d'abril ha instat a retirar la publicitat electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El que ha sorprès CiU, però, és l'argumentació a què recorre la Junta Electoral en la seva resolució, a la qual ha tingut accés l'ARA. El text assenyala que la tanca de CiU "conté un clar missatge electoralista, no només per l'expressa inclusió de la data" de les eleccions municipals, sinó també per la seva "implícita referència", continguda a l'eslògan "Fem camí", a la cita del 27-S. "En definitiva, el missatge no és altre que el de plantejar les eleccions municipals com un tram més del camí cap a les aspiracions independentistes de la formació", sentencia la Junta Electoral, una reflexió que ha causat perplexitat a CiU per la referència "recriminatòria" al procés sobiranista a partir de l'eslògan "Fem camí".

stats