Política  /  Eleccions Municipals 17/08/2022

Maria Miranda: “Cal la suma dels partits d’esquerres si volem garantir governs de progrés”

Alcaldessa de Castelldefels (PSC)

3 min
Maria Miranda en una imatge recent a Castelldefels

CastelldefelsMaria Miranda (Castelldefels, 1973) és alcaldessa de Castelldefels gràcies a un pacte amb ERC i JxCat, malgrat que el PP continua guanyant en nombre de vots al municipi. Ostenta la vara des del 2017 i aspira a reeditar el mandat.

Amb ERC i JxCat: la seva aliança és la que voldria el PSC al Govern?

— Això ho ha de preguntar a Salvador Illa. El que sí que puc dir és que la relació que tenim tant amb ERC com amb Junts ve de lluny. Estem en coalició des del 2015. A Castelldefels hi ha un consens molt important. Ens entenem força bé i estem treballant tots plegats. 

¿Hi ha bona convivència amb Movem encara que sortís del govern?

— Com amb la resta de partits. Des de l’alcaldia som conscients que és necessària la suma dels partits d’esquerres si volem garantir governs futurs de progrés. Intentem parlar amb tothom i arribar a acords amb Movem, perquè el full de ruta que estem seguint el vam marcar el 2015 quan era a l’equip de govern. 

Com és la relació amb el líder de l’oposició, molest perquè va ser ell qui va guanyar les eleccions?

— El PP sempre té aquest discurs: als municipis on guanyen però no tenen majoria absoluta es queixen que els hem robat l’alcaldia, i allà on ells fan la mateixa pràctica, que és legítima, ho veuen diferent.  

La insegurat ha augmentat respecte al 2021. Quines accions preveu?

— És una tònica general. Vam patir una pandèmia amb restriccions de mobilitat. Els delinqüents també han estat confinats. Al llarg del 2020 i el 2021 els indicadors de seguretat van baixar molt a tot arreu. Hi ha una distorsió. Intentem explicar que no és que hi hagi un augment de la delinqüència, és que estem tornant a la normalitat.  

A diferència de l’alcalde del Prat, va manifestar-se a favor de l’ampliació de l’aeroport.

— És un tema complex, perquè el que beneficia un municipi pot perjudicar-ne un altre. Amb la configuració actual, els avions de gran tonatge no poden sortir per la pista curta i ho han de fer per la llarga: sobrevolen tant Gavà com Castelldefels, i fan molt de soroll. L’ampliació garantia que no s’hagués de sobrevolar Castelldefels. S’ha trencat la unitat del territori amb la qual sempre hem anat per aquest motiu. 

Se senten escoltats pel Govern?

— Darrerament hem tingut un contacte una mica més estret. Tenim la notificació que el 2023 començarem la construcció del tercer CAP, que portem 20 anys esperant. Fa 20 o 30 anys que reclamem una residència per a la gent gran. La relació és molt complicada. Fa poc vam tornar a reclamar a la consellera Laura Vilagrà la propietat del Canal Olímpic. Vam parlar amb ella de l’Olla del Rei, totalment degradada, amb problemes importants d’abocaments... I així podria continuar amb el llistat de greuges. Quan les competències són seves hi acaba havent deficiències al municipi. 

Els preocupa la massificació turística després de la pandèmia?

— El turisme és el motor econòmic del municipi. Una altra cosa és el tipus de turisme que volem. Estem treballant a la zona de la platja i els xiringuitos per intentar atreure un tipus de turisme de més qualitat.  

Han patit la marxa de Messi, que vivia a Castelldefels?

— Hi ha molts esportistes famosos que viuen aquí. Leo Messi i Luis Suárez encara tenen casa al municipi, no se les han venut, sinó tot el contrari. Messi està a punt d’inaugurar un restaurant a Castelldefels, i Suárez és soci d’un altre. Per a nosaltres no han marxat. Els estius els tenim per aquí, i els caps de setmana.

stats