Municipalisme

Sílvia Orriols expulsa el seu alcalde a Ribera d'Ondara per titllar de "càncer" el moviment LGTBI

Puig replica la líder del partit: "Les seves piulades són de Codi Penal i hauria d'estar a la presó"

2 min
Albert Puig, després de ser investit alcalde

BarcelonaAliança Catalana es quedarà només amb l'alcaldia de Ripoll. La direcció de la formació xenòfoba ha acordat que l'alcalde de Ribera d'Ondara, també d'Aliança, passi a ser regidor no adscrit després que Albert Puig titllés el col·lectiu LGTBI de ser “el càncer més gran del país” i assegurar que mai serien benvinguts al poble. Aquesta era la seva resposta a un vídeo que el departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat havia publicat a les xarxes socials, amb motiu de la celebració del dia de l'Orgull, aquest divendres 28 de juny.  

Tuit de l'alcalde de Ribera d'Ondara

Aquesta piulada, que va ser denunciada per diferents usuaris com el mateix Observatori contra l'LGTI-fòbia, ha fet que la cúpula de la formació d'extrema dreta independentista s'hagi reunit aquest mateix dimarts i hagi decidit que Puig quedi desvinculat del partit, tot i que mai n'ha estat militant.

Hores abans, l'ara diputada i presidenta d'Aliança havia condemnat unes declaracions que considera que "en cap cas representen" el seu sentir ni el del seu partit. "Aliança Catalana defensarà sempre els drets i interessos dels catalans, independentment de la seva sexualitat", ha remarcat en la mateixa piulada.

"No admetrem cap actitud homòfoba dins les nostres files ni als nostres carrers", afegeix en el text Orriols, que reitera que les paraules de Puig "contradiuen els objectius fundacionals del partit". Puig, que va assolir l'alcaldia provisional de Ribera d'Ondara fins a l'agost després de la polèmica moció de censura entre Aliança i el grup d'ERC per fer fora el PSC, no vol deixar voluntàriament la formació. "No penso marxar", diu Puig, que no és militant del partit, en conversa amb l'ARA. Sobre les seves polèmiques declaracions, l'alcalde mira de relativitzar-les: "El que no vull és que es donin tants diners a aquest col·lectiu ni que es parli d'això a les escoles".

Davant la polèmica que s'ha generat, Puig també ha fet una nova piulada aquest dimarts on es disculpa amb l'argument que es va expressar "molt malament": "Crec fermament que totes les persones som iguals indiferentment de la nostra orientació sexual. Per això vull demanar disculpes sinceres per les meves paraules. Em vaig expressar molt malament. Lamento profundament si he ofès algú i reconec el dany que poden haver causat", ha assenyalat.

Sigui com sigui, l'alcalde es mostra molt crític amb Orriols i assegura que la seva petició per ser expulsat obeeix a "la pressió del lobi LGTBI del partit". En aquest sentit, no es mossega la llengua a l'hora de carregar contra la presidenta del partit pels seus comentaris contra els musulmans. "Les seves piulades són de Codi Penal i hauria d'estar a la presó i ella mai s'ha disculpat, a diferència de mi", denuncia Puig. De fet, Puig assegura que no comparteix el posicionament d'Aliança a favor d'Israel en el conflicte amb Palestina: "La nostra prioritat ha de ser Catalunya", rebla en el que pot ser el seu últim posicionament com a dirigent d'Aliança. Tampoc li preocupa: "Ara el govern estarà configurat per quatre regidors no adscrits", diu rient en referència a les tres regidores d'ERC a qui la direcció va expulsar per pactar amb Aliança.

stats