Illa: "Em presentaré a la investidura. El canvi ha arribat a Catalunya per quedar-se"

El PSC guanya en vots, amb 633.351 vots, i empata amb ERC en escons, amb 33 seients a l'hemicicle

2 min
Salvador Illa valorant els resultats del 14-F

Barcelona"Em presentaré a la investidura. El canvi ha arribat a Catalunya per quedar-se, és imparable", ha afirmat el candidat del PSC, Salvador Illa. Malgrat que el bloc independentista ha superat el 50% dels vots, el socialista ha guanyat les eleccions al Parlament de Catalunya amb més del 98% dels vots escrutats: 642.640 vots i 33 escons, els mateixos que ERC i molt per sobre dels 17 que tenia el 2017. Illa ha assegurat que aquesta és una "victòria claríssima" i "compartida" amb el president espanyol i "amic", Pedro Sánchez, malgrat les "circumstàncies excepcionals" amb què s'han produït a causa de la pandèmia. "Catalunya ha donat una lliçó de maduresa", ha indicat, en relació a la jornada electoral que s'ha celebrat en plena pandèmia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb la candidatura d'Illa, el PSC ha repintat el cinturó de vermell de l'àrea metropolitana i ha recobrat l’hegemonia a l'àrea metropolitana de Barcelona, on s'han registrat nivells d'abstenció superiors al 50% en la majoria de ciutats. "Aquest resultat significa que girem full, que canviem per retrobar-nos, escoltar-nos, mirar-nos i avançar plegats. Hi ha un sentiment ampli de retrobada, dels catalans amb nosaltres mateixos i dels catalans amb la resta d'espanyols. Com vaig dir a l'inici de pandèmia, si vosaltres posàveu els vots, nosaltres posàvem el canvi. Catalunya ha tornat aquesta nit, Catalunya estima Espanya, Espanya estima Catalunya i a la resta d'Europa. Ho han dit avui les urnes", ha sentenciat Illa.

El socialista també ha donat les gràcies especialment als dirigents del PSC Miquel Iceta i Eva Granados, a la seva família pel suport, i ha dedicat la seva victòria a l'alpinista Sergi Mingote, que va morir quan intentava escalar el K2. Prèviament ha parlat el ministre Miquel Iceta, qui ha qualificat d'encert la candidatura d'Illa, ha recordat que els socialistes no aconseguien un triomf igual des de l'època de Pasqual Maragall com a candidat.

stats