Política 12/08/2018

Elisenda Alamany va visitar dimecres Junqueras, Romeva i Cuixart a Lledoners

Xavier Domènech també va visitar els líders independentistes empresonats fa poques setmanes

Ara
2 min
Els comuns denuncien les "guerres fraticides" entre JxCat i ERC

BarcelonaLa portaveu de Catalunya en Comú-Podem al Parlament, Elisenda Alamany, va visitar aquest dimecres el líder d'ERC, Oriol Junqueras; l'exconseller Raül Romeva i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, a la presó de Lledoners. Així ho ha explicat la mateixa Alamany en una entrevista a RAC1 recollida per Europa Press, en què ha afirmat que els va veure "forts i amb esperança" i ha lamentat que visquin una "situació profundament injusta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha insistit que "no hi haurà normalitat democràtica a Catalunya" fins que els presos polítics siguin alliberats. Alamany ha explicat que Junqueras va demanar-li que el visités, perquè es coneixen des que l'exvicepresident de la Generalitat va ser professor seu a la universitat. La portaveu dels comuns a la cambra catalana confia poder visitar la resta de presos polítics. Fa unes setmanes, el líder dels comuns, Xavier Domènech, també va visitar els presos polítics a Lledoners, mentre que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també va anar a Estremera i Soto del Real, i a finals de juliol, també a Lledoners, on va veure a Jordi Cuixart.

D'altra banda, la diputada dels comuns al Parlament ha demanat al govern espanyol de Pedro Sánchez que entengui que "fan falta solucions de fons" i escolti les demandes de Catalunya, entre les quals inclou el referèndum d'autodeterminació, ja que considera que és una reivindicació àmpliament compartida en la societat catalana. "El referèndum ens el mereixem. Catalunya té dret a decidir el seu futur", ha destacat, i ha criticat que, al seu parer, l'aplicació de l'article 155 no va servir de res.

Així, ha instat l'independentisme a abandonar els gestos simbòlics i ha defensat que el Govern assisteixi a les reunions bilaterals amb l'Estat: "Catalunya ha de mirar de tu a tu el govern espanyol". De fet, els comuns defensen que la Generalitat hauria d'assistir a totes les trobades amb l'Estat, siguin bilaterals o no.

stats