Política 21/10/2015

Detinguts directius de les constructores Copisa, Rogasa i Soler per la trama del 3%

Els màxims directius de constructores com Copisa i Soler figuren a la llista dels sis empresaris detinguts per suposades comissions a CDC

Ara
1 min
Xavier Tauler, conseller delegat de Copisa. Aquesta constructora va abonar 3,59 milions en comissions a l’empresa de Jordi Pujol Ferrusola entre el 2008 i el 2009.

BarcelonaL'operació que duu a terme la Guàrdia Civil contra la suposada trama de comissions del 3% a CDC ha inclòs la detenció de sis empresaris catalans, segons informen diversos mitjans. Entre ells hi ha l'exconseller delegat de la constructora Copisa, Xavier Tauler –va plegar fa un any–; Juan Luis Moreno, de Rogasa, i el conseller delegat del Grup Soler, Jordi Soler.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També ha estat detingut el director general d'Infraestructures.cat, Josep Antoni Rossell, informa l'agència Efe. L'empresa s'ocupa de les obres públiques de la Generalitat.

Tauler, que dirigeix Copisa, va comparèixer el juny del 2010 al Parlament en el marc de la comissió d'investigació del cas Palau, on va reconèixer que Copisa feia donacions a la fundació de CDC i que era la mateixa fundació qui li "suggeria" la quantitat que calia abonar.

Jordi Soler és directiu del Grup Soler, que es dedica a l'obra civil i les infraestructures i té seu a Sallent. Rogasa, empresa a la qual pertany un altre dels detinguts, també és una constructora familiar catalana.

L'operació de la Guàrdia Civil ha inclòs la detenció del tresorer de CDC, Andreu Viloca, aquest matí. Agents d'aquest cos continuen l'escorcoll a la seu del partit a Barcelona.

stats