Política 11/12/2014

Neix una associació d'empresaris en defensa de la unitat d'Espanya

La nova entitat porta el nom d'Empresaris de Catalunya i neix amb la voluntat d'explicar les “conseqüències negatives” del procés sobiranista en l'economia catalana

Ara
2 min
Aquest dijous s'ha presentat l'associació Empresaris de Catalunya, que defensa la unitat d'Espanya.

BarcelonaAquest dijous ha nascut una associació d'empresaris per defensar la unitat d'Espanya: Empresaris de Catalunya. Aquesta nova entitat té per objectiu explicar les “conseqüències negatives” que consideren que té el procés sobiranista en l'economia catalana. En el seu manifest fundacional parlen d'una “gran preocupació” sobre les “repercussions reals” de l'independentisme en l'activitat empresarial i asseguren que “el discurs secessionista no és representatiu” de tots els empresaris catalans. Per a ells, formar part d'Espanya i de la Unió Europea és “fonamental” per al creixement econòmic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El seu objectiu és que la societat catalana tingui una “informació veraç, contrastada i útil” sobre el mercat espanyol i català. I en aquest sentit els empresaris demanen “reflexionar” sobre el que asseguren que vindrà després de la independència. Es pregunten si es tancarien les fronteres, tornarien aranzels, quins països vetarien l'ingrés de Catalunya a la Unió Europea o d'on s'obtindrien els recursos per finançar les estructures d'estat. En tot cas, afirmen que no estan "disposats" a assumir els "costos i uns perjudicis evidents que es derivarien de la secessió”.

Per tots aquests problemes que assenyalen, manifesten que el procés català està perjudicant la seva relació amb els inversors i socis de la resta d'Espanya, perquè aquests miren amb “preocupació i estupor” la situació política. També asseguren que Catalunya sortiria de totes les estructures de la UE i avisen dels problemes de finançament que tindrien les empreses catalanes després de la independència. A més, també demanen que baixi la “confrontació diària” existent a Catalunya i que “s'ha traslladat a les empreses, amb les conseqüències econòmiques i socials que afecten negativament la convivència i a la competitivitat”.

“Empresaris de Catalunya” s'ha presentat aquesta tarda a Barcelona amb la lectura pública del seu manifest en contra de la independència. El vicepresident primer de l'associació, José Bou, ha estat l'encarregat de llegir-lo. Segons el comunicat emès per l'entitat, més d'un centenar d'empresaris catalans donen suport a aquest posicionament.

Aquesta entitat neix després de l'impuls de la plataforma 'Fòrum Empresarial, Creiem en Catalunya', que el mes d'octubre va fer una defensa del dret a decidir de Catalunya a l'Auditori de Barcelona. Un acte que va comptar amb la presència de 600 empresaris i persones vinculades del món econòmic.

stats