ELECCIONS ESPANYOLES
Política 08/02/2015

Podem es consolida com la primera força i el PSOE cau fins al tercer lloc, segons una enquesta d''El País'

Ciutadans es fa fort com el destacat quart partit espanyol i rebria el triple de vots que UPyD

Ara
1 min
Resultats de l'enquesta d''El País' de febrer

BarcelonaPodem es consolida com a primera força, tot i que frena el seu ascens, segons l'enquesta que ha fet pública aquest diumenge 'El País'. El sondeig assenyala que el partit de Pablo Iglesias rebria un 27,7% dels vots en unes eleccions espanyoles, una mica per sota del 28,2% que li atorgava el mateix mitjà fa un mes. Per contra, el PP recuperaria una mica de terreny i pujaria del 19,2% al 20,9% i seria ara segona força, posició que perdria el PSOE, que cauria en picat del 23,5% al 18,3%, gairebé 10 punts per sota de Podem, penalitzat per la imatge de desunió que genera entre els enquestats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la part baixa, C's obtindria igualment uns grans resultats i creixeria del 8,1% que li atorgava l'enquesta d''El País' del gener fins al 12,2% d'ara. Rebria així gairebé el triple de vots que UPyD, que es quedaria en un 4,5%. Entremig, IU milloraria lleugerament les seves expectatives i tindria ara un 6,5% dels vots, mentre que al gener es quedava en un 5,3%.

L'enquesta, però, assenyala que Podem s'està guanyant també una mala imatge entre part de l'electorat, cosa que explica el fre a l'increment de l'expectativa de vot. Després del PP, és el partit que més gent afirma que no votaria mai. En tot cas, el sondeig també revela que la suma dels vots de Podem i C's ja seria superior per unes dècimes a la dels del PP i el PSOE.

stats