Política 08/09/2015

Consulta i compara totes les enquestes electorals del 27-S

L'ARA estrena una pàgina que agruparà els sondejos que es vagin publicant

Ara
2 min
Les enquestes del 27-S

BarcelonaTotes les enquestes electorals publicades fins ara amb vista a les eleccions del 27-S donen la victòria als partits independentistes, amb una majoria absoluta ajustada de Junts pel Sí i la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ARA ha estrenat l'especial eleccions 27-S, l'entorn des d'on es podrà seguir l'escrutini de les eleccions al Parlament, amb una aposta per la visualització de les dades.

L'espai inclou una pàgina per poder comparar les enquestes electorals que vagin publicant els mitjans de comunicació.

El sondeig publicat aquest cap de setmana passat per 'El Periódico' atorgava entre 60 i 62 escons a la coalició que encapçala Raül Romeva (ara la suma de CiU i ERC és de 71) i 7-8 a l’esquerra independentista d’Antonio Baños, que juntament amb Ciutadans és la formació que més puja respecte del 2012. De fet, la candidatura d’Inés Arrimadas seria la segona força al Parlament, amb entre 25 i 27 diputats, i es consolidaria com a referència de l’unionisme a Catalunya, un maldecap afegit per a Mariano Rajoy i Pedro Sánchez.

En l’enquesta que dissabte va fer pública El Punt Avui, la coalició que avalen Artur Mas i Oriol Junqueras voreja la xifra decisiva dels 68 escons, i se situaria entre 65 i 70. La suma del bloc netament independentista podria arribar, però, als 80.

En l'enquesta del diari 'El Mundo' publicada aquest dilluns, les forces independentistes aconseguiran una còmoda majoria absoluta. El sondeig atribueix una forquilla d'entre 70 i 74 diputats a la suma de Junts pel Sí i la CUP, això sí, sense arribar al 50% dels vots. Serien entre 62 i 65 escons per a Junts pel Sí i entre 8 i 9 per a la CUP. Aquesta darrera xifra, 74 diputats, coincideix amb els que ara mateix tenen CiU, ERC i la CUP sumades al Parlament. Ciutadans seria la segona força, amb 17 o 18 escons, mentre que Catalunya Sí que es Pot (15-17) superaria el PSC (14-15) i el PP (13), que perdrien un terç de la seva representació. UDC obtindria 3 diputats, segons aquest sondeig.

stats