Política 11/11/2017

Les entitats convoquen una manifestació a Brussel·les el 7 de desembre per reclamar la llibertat dels presos polítics

L'ANC i Òmnium avisen que mentre quedi "un sol pres" continuaran les mobilitzacions

Núria Orriols
1 min
La manifestació d'aquesta taula

BarcelonaLa manifestació multitudinària d'aquest dissabte a Barcelona per reclamar la llibertat dels presos polítics ha culminat amb una nova cita als carrers: aquest cop a Brussel·les el 7 de desembre. Després d'un emotiu homenatge als presos i als seus familiars, en què els consellers i els líders de l'ANC i Òmnium han fet arribar els seus missatges, Agustí Alcoberro (ANC) ha anunciat la nova mobilització. "La mobilització d'avui ha de ser el punt d'arrancada d'una resposta clara" a la situació política de Catalunya. "Mentre hi hagi un sol pres polític mantindrem la mobilització i els donarem tota la solidaritat", ha assegurat el vicepresident de l'ANC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a les entitats sobiranistes, "l'existència de presos polítics és una vergonya per a l'Estat i posa de manifest la deriva autoritària del Regne d'Espanya i la manca d'independència del poder judicial”. És per això que volen enviar un missatge a Europa i al món el 7 de desembre.

Al seu torn, el portaveu d'Òmnium, Marcel Mauri, va defensar tots els consellers, els Jordis i també els membres de la mesa del Parlament que van declarar dijous davant el Tribunal Suprem. "Això no va ni d'herois ni traïdors sinó d'homes i dones normals que ho han arriscat tot per defensar un mandat democràtic". A més, va posar de manifest la necessitat de cohesionar socialment el país: "Malgrat la tristesa, la impotència i la ràbia també hem de somriure. Ells ens volen enfadats i dividits. Una república mai es fa des de l'odi sinó des de la llibertat".

stats